Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Kloetinge gaat in Breda voortvarend van start

Thomas de Rijke (foto: Ron Quinten).

Het is pas eind juli, maar de bal rolt weer. Kloetinge trapte het seizoen 2022-2023 gisteravond in Breda af met een oefenwedstrijd tegen derdedivisonist Baronie, de vorige club van de nieuwe trainer Jurriaan van Poelje. Kloetinge won met 0-1 en dat was allerminst onverdiend. De marge had zelfs groter kunnen – of misschien wel moeten – zijn.

Van Poelje laat er duidelijk geen gras over groeien en pakt de zaken meteen serieus aan. Geen zomeravondvoetbal tegen kanonnenvlees om langzaam in vorm te komen, maar meteen een reeks oefenwedstrijden tegen sterke tegenstanders. En met volle inzet. Natuurlijk moeten – na anderhalve week trainen – nog veel automatismen inslijten, maar Kloetinge speelde gisteravond alsof er echt wat op het spel stond en oogde sterk en gedreven.

Ruben de Jager (foto: Ron Quinten).

Vier nieuwelingen stonden aan de aftrap: Jeffrey Theunisse, Remon de Vlieger, Jorik Mijnhijmer (afkomstig van Baronie!) en Ruben de Jager. Ze lieten allemaal een goede indruk achter. Zeker ook de jonge verdediger Theunisse, op het laatste moment aan de selectie toegevoegd, bleek een belangrijke aanwinst te zijn.

De Jager had al binnen een paar minuten de score kunnen openen, maar zijn lob over de keeper werd ternauwernood van de doellijn gehaald. Na ruim een half uur spelen had hij zeker de 0-1 moeten maken, maar zijn penalty – gegeven na een overtreding op Mijnhijmer – miste kracht en richting,

Ruben de Jager mist penalty.

Baronie, dat afgelopen zaterdag nog met 3-2 won van SC Feyenoord (een van de tegenstanders van Kloetinge dit seizoen), kon er betrekkelijk weinig tegenover stellen en moest het vooral hebben van snelle counters. Doelman Mitchell Braafhart bracht tot twee keer toe redding.

In de tweede helft bleef Kloetinge het initiatief houden. Dat leidde tot diverse kansen, al ging de ploeg daar niet altijd even zorgvuldig mee om. Na ruim twintig minuten kopte Jeffrey Theunisse een vrije trap van Remon de Vlieger fraai binnen, maar de scheidsrechter zag er buitenspel in.

Buitenspel?

In de 77ste minuut was het dan toch raak. Invaller Kyle Doesburg ging aan de haal met een snel genomen vrije trap, ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen: 0-1. Baronie drong daarna nog wel aan, maar wist in de resterende minuten de achterstand niet meer ongedaan te maken.

Een overtuigend begin van het seizoen voor Kloetinge dus. Jurriaan van Poelje kon na afloop sportpark De Blauwe Kei, dat hem zo vertrouwd is, in elk geval met opgeheven hoofd verlaten.

Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart (60. Youri Bal); Ufuk Kahveci, Jeffrey Theunisse (70. Jeroen de Jonge), Roy Mulder, Klaas van Hecke (70. Wout Meijer); Remon de Vlieger, Reguillo Vandepitte (70. Aidan Milot), Valentijn van Keulen (60. Berat Demir); Thomas de Rijke (60. Kyle Doesburg), Ruben de Jager, Jorik Mijnhijmer (70. Jefry Dijkstra).

Klaas van Hecke (foto: Ron Quinten).