Fit Kloetinge kent geen genade in voorbereiding

Kloetinge is in de voorbereiding niet te stuiten. Op eigen veld kwam Moerse Boys – uitkomend in de vierde divisie zondag – er vanmiddag (uiteindelijk) niet aan te pas. Met een royale nederlaag, 6-0, kon de tegenstander terug naar Zundert.

Kloetinge begon met nagenoeg dezelfde elf als vorige week tegen Dongen. Alleen Reguillo Vandepitte was afwezig, waardoor Valentijn van Keulen kon terugkeren. In de openingsfase was Moerse Boys zeker niet de mindere, al konden de bezoekers niet echt gevaarlijk worden.

Toch was het Kloetinge dat in de zeventiende minuut de score opende. Jeffrey Theunisse speelde Ruben de Jager aan op de rand van de zestien. Die kwam in één beweging vrij voor de keeper en zorgde voor zijn eerste treffer in het groen-witte shirt.

1-0 Ruben de Jager.

Desondanks lukte het Kloetinge in de rest van de eerste helft niet om echt door te pakken. Dat gebeurde pas na rust, toen de klasse en de fitheid van de ploeg – daaraan is de afgelopen weken zichtbaar gewerkt – het verschil maakten. In het eerste kwartier van de tweede helft liep de formatie van Jurriaan van Poelje al uit naar 4-0.

Eerst was het Thomas de Rijke, die een voorzet van Ruben de Jager gedecideerd afrondde. Acht minuten later kopte De Rijke een bal van Ufuk Kahveci door, waarna Jorik Mijnhijmer moeiteloos kon intikken. Nadat Moerse Boys-keeper Tom Magielse amper een minuut later een inzet van Jefry Dijkstra had gekeerd, was Mijnhijmer attent in de rebound, waarna Ruben de Jager de trekker overhaalde : 4-0.

3-0 Jorik Mijnhijmer.
4-0 Ruben de Jager.

In de slotfase werd het nog pijnlijker voor Moerse Boys. Kyle Doesburg had de ruimte om te scoren na een voorzet van Mijnhijmer, maar legde de bal toch opzij naar Jefry Dijkstra. Die wist er, aan de rand van het strafschopgebied, wel raad mee: 5-0. In de laatste minuut zorgde Jorik Mijnhijmer nog voor 6-0, door een lage voorzet op maat van Jefry Dijkstra binnen te schuiven.

5-0 Jefry Dijkstra.
6-0 Jorik Mijnhijmer.

Na vier oefenwedstrijden tegen (in elk geval op papier) sterke tegenstanders is Kloetinge nog ongeslagen, met een doelsaldo van veertien voor en één tegen. De ploeg koopt er – een week voor het begin van de competitie – nog niets voor, maar duidelijk is dat Kloetinge de afgelopen weken zowel fysiek als tactisch al flinke stappen heeft gezet.

Kloetinge-Moerse Boys 6-0 (1-0). Scheidsrechter: Julian Simonse. Scoreverloop: 17. Ruben de Jager 1-0, 49. Thomas de Rijke 2-0, 57. Jorik Mijnhijmer 3-0, 58. Ruben de Jager 4-0, 81. Jefry Dijkstra 5-0, 90. Jorik Mijnhijmer 6-0.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke (59. Jop Dekker), Koen Plank, Jeroen de Jonge (59. Jesse van der Linden), Ufuk Kahveci; Roy Mulder (59. Aidan Milot), Valentijn van Keulen (46. Jefry Dijkstra), Jeffrey Theunisse; Jorik Mijnhijmer, Ruben de Jager (59. Kyle Doesburg), Thomas de Rijke (59. Jeremy Hubregtse).