Na rust werpt Kloetinge schroom van zich af

Ruben de Jager in duel met Sander Fischer (foto: Ron Quinten).

,,Het is niet veel hè, dat Kloetinge”, recenseerden Capelle-supporters gistermiddag in de rust. Ze hadden, op basis van de eerste helft, niet eens ongelijk. Hoe anders was het na negentig minuten, toen de thuisploeg zelfs nog van geluk mocht spreken dat niet de volle drie punten mee teruggingen naar Zeeland. Capelle-Kloetinge eindigde in 1-1.

De grote vraag vooraf was waar Kloetinge staat, na zeven jaar afwezigheid op dit niveau. De eerste twee wedstrijden – tegen Capelle en komende week SC Feyenoord – zijn daarvoor een belangrijke graadmeter. Is de ploeg opgewassen tegen de nummers drie en twee in deze klasse? Daar leek het gistermiddag in eerste instantie helemaal niet op.

Kloetinge begon grotendeels in de opstelling die op basis van de oefenwedstrijden kon worden verwacht. Koen Plank en Jeroen de Jonge startten als centrale verdedigers. Ook voor Jefry Dijkstra was er een basisplaats. Onder anderen Jeffrey Theunisse, Valentijn van Keulen en Jeremy Hubregtse moesten op de bank plaatsnemen.

Reguillo Vandepitte ontwijkt een tackle van Joshua Kassels (foto: Ron Quinten).

De ploeg speelde timide, leek onder de indruk van de tegenstander, kwam niet aan opbouwen toe en koos vooral voor de lange bal, die maar zelden gevaar stichtte. Waren het de zenuwen? Of de ‘filebenen’ (door verkeerschaos bij Rotterdam begon de wedstrijd drie kwartier later)? Wennen aan het opvallende nieuwe uittenue (niet zo mooi als vorig jaar, maar dit heeft ook wel wat)?

Schitterende pass

Feit was dat Capelle de touwtjes in de handen had en al na negen minuten op voorsprong kwam. Een schitterende pass over tientallen meters van oud-prof Sander Fischer bereikte Joshua Kassels, die perfect afrondde. Dennis van der Heijden leek drie minuten later de score te verdubbelen, maar Mitchell Braafhart keerde knap zijn inzet.

Bekijk hier alle wedstrijdfoto’s van Ron Quinten.

Kloetinge wist er teleurstellend weinig tegenover te stellen. Een van de weinige wapenfeiten, halverwege het eerste bedrijf, was een schot van afstand van Ruben de Jager. Doelman Marc van Splunter kreeg die met enige moeite onder controle.

Ruben de Jager schiet van afstand.

Na de rust kwam er een ander Kloetinge uit de kleedkamer. De ploeg leek alle schroom van zich af te hebben gegooid en speelde veel slimmer, feller en overtuigender. Het leverde al snel resultaat op. Reguillo Vandepitte ontfutselde Marlon Slabbekoorn de bal en haalde meteen vanaf twintig meter doeltreffend uit:

1-1 Reguillo Vandepitte.

De gelijkmaker luidde een boeiende tweede helft in, waarbij Kloetinge het overwicht had, maar Capelle ook enkele keren gevaarlijk was. Klaas van Hecke moest zelfs een keer op de doellijn redding brengen, nadat Mitchell Braafhart kansloos leek op een schot van Dennis van der Heijden.

De fitheid van Kloetinge leek zich uit te betalen, want naarmate de wedstrijd vorderde, moest Capelle steeds meer ruimte laten. De volle winst voor Kloetinge leek binnen handbereik. De grootste kans was een kwartier voor tijd voor Ruben de Jager, die een voorzet van Jorik Mijnhijmer voor het intikken leek te hebben, maar hoog over schoot.

Kans voor Ruben de Jager.

In de slotfase zorgde Jeremy Hubregtse bijna voor een sensatie, door zo ongeveer vanaf de tribune met een hoge bal Marc van Splunter te proberen te verrassen. De doelman wist de bal nog net uit de kruising te tikken:

Kans voor Jeremy Hubregtse.

Een wedstrijd met twee gezichten dus. Al met al was 1-1 een uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben. Gevoelsmatig had er voor Kloetinge misschien nog iets meer in gezeten, maar voor hetzelfde geld had Capelle de wedstrijd halverwege al in het slot gegooid. De tweede helft biedt in elk geval perspectief en vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Opvallend is dat Kloetinge vier gele kaarten incasseerde. Dat zijn er net zoveel als in de laatste tien wedstrijden van het afgelopen seizoen.

Capelle-Kloetinge: 1-1 (1-0). Scheidsrechter: Matthijs Jobse. Scoreverloop: 9. Joshua Kassels 1-0, 48. Reguillo Vandepitte 1-1. Gele kaarten Kloetinge: Koen Plank, Jesse van der Linden, Jeffrey Theunisse, Ruben de Jager.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke (79. Jeffrey Theunisse), Koen Plank, Jeroen de Jonge, Ufuk Kahveci (61. Jesse van der Linden); Roy Mulder, Reguillo Vandepitte, Jorik Mijnhijmer; Jefry Dijkstra (82. Kyle Doesburg), Ruben de Jager, Thomas de Rijke (46. Jeremy Hubregtse)