Nu mag Kloetinge zich echt gaan bewijzen

Jorik Mijnhijmer in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen Bruse Boys (foto: Ron Quinten).

Zes weken na het begin van de trainingen komt het er nu echt op aan. Morgen opent Kloetinge het seizoen met een uitwedstrijd tegen Capelle. Daarmee maakt de club na ruim zeven jaar haar rentree in de hoofdklasse, inmiddels vierde divisie geheten.

Kloetinge moet meteen vol aan de bak, want met Capelle en volgende week SC Feyenoord treft het direct de nummers drie en twee van het afgelopen seizoen. De titel ging toen uiteindelijk naar Rijnvogels, maar beide ploegen streden tot op het laatst mee voor promotie naar de derde divisie.

Ook dit seizoen is Capelle – met oud-prof Sander Fischer in het hart van de defensie – een van de favorieten, al was de voorbereiding nog niet heel overtuigend. Slechts twee wedstrijden werden gewonnen, waaronder afgelopen dinsdag tegen eersteklasser Heinenoord (2-3).

Zeventien jaar geleden

Voor Kloetinge is het al bijna zeventien jaar geleden dat Sportpark ‘t Slot in Capelle aan den IJssel werd bezocht. Toen was Arie van der Zouwen nog trainer van Capelle. Hij kreeg tien jaar later Kloetinge onder zijn hoede, zonder groot succes.

Veel goede herinneringen heeft Kloetinge niet aan de uitwedstrijden tegen Capelle. In 1991, toen nog in de tweede klasse, werd een gelijkspel uit het vuur gesleept. De wedstrijden in 2002, 2003 en 2005 (allemaal in de hoofdklasse) gingen verloren.

DatumUitslagRuststandDoelpuntenmakers Kloetinge
16 maart 19911-11-0Albert Slinger
12 oktober 20025-01-0
4 oktober 20033-02-0
5 november 20054-22-0Corn├ę Schilperoort, David den Hollander

Voor Kloetinge is het moment aangebroken om te bewijzen dat het thuishoort in de vierde divisie. De oefenwedstrijden van afgelopen weken hebben duidelijk gemaakt dat Van Poelje en zijn mannen er veel energie in hebben gestoken om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Nu moet gaan blijken in hoeverre Kloetinge echt een rol van betekenis kan spelen.

Aardig detail: scheidsrechter is Matthijs Jobse. Hij floot in mei ook de kampioenswedstrijd van Kloetinge tegen Terneuzense Boys (maar moest in de slotfase geblesseerd het veld verlaten).