Ook in de hitte dendert Kloetinge door

Drinkpauze halverwege de tweede helft.

Kloetinge blijft foutloos in de voorbereiding. Ook het oefenduel in en tegen Dongen eindigde vanavond in een zege. En dat ging zelfs met opvallend gemak, want de 0-4 was zeker niet geflatteerd.

En zo heeft Kloetinge in twee weken tijd gewonnen van twee ploegen die in de derde divisie uitkomen en één ploeg die er net uit is gedegradeerd. Natuurlijk zeggen dit soort wedstrijden nog lang niet alles, waar wie de groen-witten tot nu toe ziet spelen, raakt er al snel van overtuigd dat serieus meedoen in de vierde divisie zeker haalbaar is.

Met de wedstrijd van vanavond wijdde Dongen op sportpark De Biezen het nieuwe kunstgras op het hoofdveld officieel in. Het was voor de club, die volgend jaar het honderdjarig bestaan viert, meteen ook het enige feestelijke tintje van de avond, want de thuisploeg bakte er sportief gezien niet veel van en liet vooral verdedigend veel steken vallen.

Een verzachtende omstandigheid was dat Dongen vijf spelers miste. Bovendien hadden de Brabanders het oefenduel tegen tweededivisionist Kozakken Boys van afgelopen dinsdag (5-1 verloren) in de benen. Dongen leek ook veel meer last te hebben van de hitte en kon het tempo van Kloetinge, dat speelde alsof er geen sprake was van tropische omstandigheden, vaak nauwelijks bijbenen.

Solide

Kloetinge was zonder Remon de Vlieger naar Dongen afgereisd. Valentijn van Keulen was wel aanwezig, maar kon opnieuw niet in actie komen. De wedstrijd was verder de eerste kennismaking met Koen Plank, die is overgekomen van Roosendaal. De centrale verdediger speelde een volledige wedstrijd en maakte een solide indruk.

Na amper tien minuten keek Dongen al tegen een achterstand van 0-2 aan. Eerst was Thomas de Rijke zijn bewaker te snel af, waarna Jorik Mijnhijmer (hij speelde tussen 2015 en 2017 bij Dongen) diens voorzet eenvoudig kon binnenschuiven. Vervolgens stond de Dongense defensie opnieuw te schutteren en was het uiteindelijk aanvoerder Roy Mulder die, op aangeven van Ruben de Jager, voor de tweede treffer van de avond zorgde.

0-2 Roy Mulder.

Kloetinge bleef de wedstrijd ook daarna controleren. Dongen beperkte zich tot speldenprikken die maar zelden echt gevaarlijk waren. Na rust kwam Jeremy Hubregtse voor het eerst dit seizoen in actie. Even later volgde ook het officieuze debuut van verdediger Jesse van der Linden, die voorheen bij MZC’11 speelde.

Vlak voor de drinkpauze in de tweede helft zorgde Kyle Doesburg voor de 0-3. Reguillo Vandepitte legde een voorzet van Hubregtse terug op Doesburg, die alle ruimte kreeg om binnen te schieten.

0-3 Kyle Doesburg.

Een kwartier later bepaalde Jefry Dijkstra na een strakke pass van Doesburg de eindstand op 0-4, door vanaf de rand van het strafschopgebied uit te halen.

0-4 Jefry Dijkstra.

De scheidsrechter liet niet de volledige negentig minuten spelen, omdat de duisternis inviel en de nieuwe verlichting rond het veld nog niet af is. Het zorgde ervoor dat Dongen een mogelijk nog grotere nederlaag bespaard bleef.

Dongen-Kloetinge: 0-4 (0-2). Scoreverloop: 5. Jorik Mijnhijmer 0-1, 11. Roy Mulder 0-2, 65. Kyle Doesburg 0-3, 79. Jefry Dijkstra 0-4.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Ufuk Kahveci (59. Jesse van der Linden), Jeffrey Theunisse, Koen Plank, Klaas van Hecke (67. Jop Dekker); Aidan Milot (46. Jeremy Hubregtse), Roy Mulder (67. Jeroen de Jonge), Reguillo Vandepitte; Thomas de Rijke (46. Kyle Doesburg), Ruben de Jager (59. Jefry Dijkstra), Jorik Mijnhijmer.