Prijsschieten in Bru als slot van oefenserie

Ruben de Jager en Klaas van Hecke (foto: Ron Quinten)

Het is slechts een handjevol seizoenen geleden dat Bruse Boys en Kloetinge concurrenten van elkaar waren in de eerste klasse. Maar terwijl Kloetinge een stap hoger is gekomen, is Bruse Boys inmiddels afgezakt naar de derde klasse.

In de laatste oefenwedstrijd voordat zaterdag de competitie begint, had de ploeg van Jurriaan van Poelje vanavond dan ook weinig te duchten van de Bru├źnaren, die bovendien de trainingen nog maar net hebben hervat. De tegenstander bood manmoedig tegenstand, maar was niet bij machte om te voorkomen dat de score opliep tot 0-8. Als Kloetinge wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen – af en toe was het echt prijsschieten – was de tien ruimschoots gehaald.

Ufuk Kahveci (foto: Ron Quinten)

Van Poelje zette in totaal negentien spelers in. Onder anderen beide reservekeepers (Youri Bal en Milan Zabicki) kregen speeltijd. Verheugend was ook dat Gianni Vandepitte – de jongere broer van Reguillo – voor het eerst in actie was te zien. Hij zorgde meteen voor de 0-4 en leidde de 0-8 in met een fraaie actie. De andere goals kwamen van Ruben de Jager (twee keer), Jorik Mijnhijmer (penalty), Jop Dekker, Jeremy Hubregtse en Thomas de Rijke (twee keer).

Hier alle doelpunten in beeld:

0-1 Ruben de Jager (voorzet van Thomas de Rijke)
0-2 Jorik Mijnhijmer (penalty)
0-3 Ruben de Jager (voorzet van Klaas van Hecke)
0-4 Gianni Vandepitte (voorzet van Kyle Doesburg)
0-5 Jop Dekker (voorzet van Thomas de Rijke)
0-6 Jeremy Hubregtse
0-7 Thomas de Rijke
0-8 Thomas de Rijke (voorzet van Gianni Vandepitte)

Bruse Boys-Kloetinge 0-8 (0-3). Scoreverloop: 15. Ruben de Jager 0-1, 33. Jorik Mijnhijmer 0-2 (penalty), 39. Ruben de Jager 0-3, 58. Gianni Vandepitte 0-4, 61. Jop Dekker 0-5, 70. Jeremy Hubregtse 0-6, 72. Thomas de Rijke 0-7, 82. Thomas de Rijke 0-8.
Opstelling Kloetinge: Youri Bal (60. Milan Zabicki); Klaas van Hecke (46. Jop Dekker), Koen Plank, Jeffrey Theunisse (46. Jeroen de Jonge), Ufuk Kahveci (46. Jesse van der Linden); Roy Mulder (46. Aidan Milot), Valentijn van Keulen, Jorik Mijnhijmer (46. Gianni Vandepitte); Jefry Dijkstra (46. Jeremy Hubregtse), Ruben de Jager (46. Kyle Doesburg), Thomas de Rijke.

Jorik Mijnhijmer (foto: Ron Quinten)