Zege op Goes nieuwe opsteker voor Kloetinge

Remon de Vlieger probeert op de achterlijn Mitchell de Nooijer af te troeven.

Ook de tweede wedstrijd van Kloetinge in de voorbereiding op het nieuwe seizoen eindigde vanavond in een overwinning. Goes werd op het Wesselopark met 3-1 verslagen, dankzij twee goals van Jorik Mijnhijmer en een van Remon de Vlieger.

Op papier was het oefenwedstrijd, maar als je speelt tegen de ‘buurman’ die bovendien dit seizoen een van de concurrenten is in de competitie, wil je goed voor de dag komen. Zeker als er een paar honderd toeschouwers langs de lijn staan.

Beide ploegen wilden niet voor elkaar onder doen en speelden af en toe op het scherp van de snede. Dat zorgde vooral voor een zeer aantrekkelijke eerste helft, waarin het tempo opvallend hoog lag en er kansen over en weer waren.

Opkomst van de spelers.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Baronie waren er bij Kloetinge twee wijzigingen in de basiself. Jeroen de Jonge begon centraal achterin in plaats van Jeffrey Theunisse. Aidan Milot verving op het middenveld Valentijn van Keulen.

Het was vooral Kloetinge dat het spel bepaalde en de meeste kansen creëerde. Goes – met veel nieuwe spelers ten opzichte van vorig seizoen – was gevaarlijk in de counter. Daniël Wissel leek al na een paar minuten te profiteren van balverlies van de thuisploeg, maar hij miste oog in oog met Mitchell Braafhart.

Antony

Kloetinge was ook een paar keer dicht bij de openingstreffer. Na ruim twintig minuten probeerde Goes-doelman Dion Aerssens een corner van Remon de Vlieger weg te boksen. Roy Mulder nam de bal in één keer vol op zijn pantoffel, maar Aerssens redde opnieuw. In de rebound kopte Jorik Mijnhijmer – sinds deze week geblondeerd, waardoor hij wel wat weg heeft van Antony – op de lat.

Bijna 1-0.

In de 36e minuut was Mijnhijmer alsnog degene die Kloetinge op voorsprong zette. Zijn vrije trap werd door de opspringende Wout den Engelsman in de Goese muur van richting veranderd, waardoor Aerssens kansloos was: 1-0.

1-0 Jorik Mijnhijmer.

Goes trok al snel de zaken recht via een goed uitgespeelde aanval, die eindigde met een vernietigend schot van Steven Smulder. De bezoekers hadden nauwelijks tijd om de gelijkmaker te vieren, want nog voor rust strafte Kloetinge balverlies genadeloos af. Reguillo Vandepitte bereikte fraai Remon de Vlieger, die even fraai afrondde.

2-1 Remon de Vlieger.

Na rust viel er minder genieten. Het tempo lag een stuk lager en het aantal uitgespeelde kansen was op één hand te tellen. De ruststand leek ook de eindstand te worden, maar Kloetinge had in blessuretijd toch nog een mooi slotakkoord in petto. Invaller Berat Demir werd weggestuurd op de rechterflank. Zijn voorzet werd door Jorik Mijnhijmer onhoudbaar tegen de touwen gewerkt: 3-1.

3-1 Jorik Mijnhijmer.

Opnieuw een prima zege voor Kloetinge dus en daarmee een flinke opsteker voor het komend seizoen. En ook al zegt het allemaal nog niet zoveel – en kan er ook nog veel beter – de inzet waarmee en de wijze waarop wordt gespeeld geeft vertrouwen dat de ploeg daarin een rol van betekenis kan gaan spelen.

Kloetinge-Goes: 3-1 (2-1). Scheidsrechter: Niels Boel. Scoreverloop: 36. Jorik Mijnhijmer 1-0, 40. Steven Smulder 1-1, 43. Remon de Vlieger 2-1, 91. Jorik Mijnhijmer 3-1.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Ufuk Kahveci, Jeroen de Jonge (64. Jeffrey Theunisse), Roy Mulder, Klaas van Hecke (92. Quinten Brandenbarg); Remon de Vlieger (53. Jefry Dijkstra), Reguillo Vandepitte, Aidan Milot (86. Berat Demir); Thomas de Rijke (46. Kyle Doesburg), Ruben de Jager, Jorik Mijnhijmer.