Guess who’s back: Kloetinge verslaat Feyenoord

Jorik Mijnhijmer jaagt Feyenoord-aanvoerder Jerry Tieleman op (foto: Ron Quinten)

Een prachtige voetbalmiddag vandaag op het Wesselopark. Fraai weer, een mooie tegenstander (SC Feyenoord), een aantrekkelijke wedstrijd die tot het eind uiterst spannend bleef en – het belangrijkste van alles – uiteindelijk een heerlijke zege (2-0) voor Kloetinge.

Daarmee heeft de ploeg zijn visitekaartje afgegeven in de vierde divisie, want na de remise tegen Capelle van vorige week wist Kloetinge opnieuw een titelkandidaat het erg lastig te maken. Guess who’s back? stond niet voor niets op de enorme spandoeken naast een van de doelen, om te memoreren dat Kloetinge na zeven jaar terug is in de hoofdklasse/vierde divisie.

Trainer Jurriaan van Poelje had de basiself op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Jeffrey Theunisse begon in plaats van Jeroen de Jonge als centrale verdediger, Jesse van der Linden verving Ufuk Kahveci als linksback en vooraan werd de goede invalbeurt van Jeremy Hubregtse tegen Capelle beloond met een basisplaats. Dat ging ten koste van Thomas de Rijke.

Ruben de Jager (foto: Ron Quinten)

De amateurs van Feyenoord pakten in eerste instantie het initiatief, zonder veel resultaat. Na een minuut of tien nam Kloetinge het heft in handen. Dat leidde onder meer tot een schot op de lat van Klaas van Hecke. Even later scoorde Jeffrey Theunisse uit een vrije trap, maar hij liep net te vroeg in, waardoor de treffer wegens buitenspel werd afgekeurd.

Klaas van Hecke schiet op de lat.
Doelpunt Jeffrey Theunisse afgekeurd wegens buitenspel.

In de 17e minuut was het alsnog raak. Ruben de Jager bereikte het strafschopgebied, speelde Reguillo Vandepitte aan, die vervolgens teruglegde op de doorgelopen De Jager. Die zorgde voor zijn eerste officiële treffer in dienst van Kloetinge.

1-0 Ruben de Jager.

De thuisploeg had ook in de rest van de eerste helft het beste van het spel. Feyenoord liet maar weinig zien en ging slordig met de spaarzame kansen om. Ruben de Jager kreeg in de 36e minuut een uitstekende mogelijkheid om er 2-0 van te maken, maar doelman Jeffrey Verkerk keerde zijn inzet met de voet.

Kans voor Ruben de Jager.

Na rust probeerde Feyenoord uit een ander vaatje te tappen, door meteen drie wissels door te voeren. Onder anderen de Zeeuwse middenvelder Yarick Dorst bleef in de kleedkamer achter. De Rotterdammers kregen inderdaad meer overwicht, maar de beste kansen waren voor Kloetinge. Ruben de Jager kreeg al kort na de hervatting twee grote kansen om opnieuw te scoren, maar wist die niet te verzilveren. In de 79e minuut schoot invaller Kyle Doesburg oog in oog met de keeper net naast:

Kyle Doesburg alleen voor de keeper.

Jeffrey Theunisse kreeg in de 81e minuut vanwege een domme actie helaas zijn tweede gele kaart en kon dus vertrekken. Daarna moest Kloetinge alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. Dat lukte ternauwernood, mede door twee uitstekende reddingen van Mitchell Braafhart.

In de slotfase wist Gianni Vandepitte (die een kwartier voor tijd Jeremy Hubregtse afloste) zijn debuut bij Kloetinge bijna met een doelpunt te bekronen. Zijn schot belandde op de kruising.

Gianni Vandepitte raakt de lat.

In de blessuretijd maakte Kyle Doesburg aan het billenknijpen een eind. Hij troefde Jerry Tieleman af en passeerde de keeper met een beheerst schot in de rechter benedenhoek:

2-0 Kyle Doesburg.

Kloetinge-SC Feyenoord 2-0 (1-0). Scheidsrechter: John Kraak. Scoreverloop: 17. Ruben de Jager 1-0, 90. Kyle Doesburg 2-0. Gele kaarten Kloetinge: Jeffrey Theunisse (2x), Ruben de Jager.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke (76. Jeroen de Jonge), Koen Plank, Jeffrey Theunisse, Jesse van der Linden (61. Ufuk Kahveci); Roy Mulder, Reguillo Vandepitte, Jorik Mijnhijmer; Jefry Dijkstra (76. Gianni Vandepitte), Ruben de Jager, Jeremy Hubregtse (65. Kyle Doesburg).