Kopsterk Kloetinge kraakt Smitshoek net niet

Halverwege de tweede helft tegen Smitshoek leek Kloetinge vanmiddag af te stevenen op zijn eerste nederlaag. Toch herpakte de ploeg zich in de slotfase, kwam alsnog op 2-2 en had zelfs bijna de drie punten mee naar huis kunnen nemen.

De PZC noemde het duel de ‘eerste serieuze test’ voor Kloetinge dit seizoen, alsof de eerste vier wedstrijden geen serieuze testen waren. Maar inderdaad, Smitshoek staat ook in de top-5 van de vierde divisie en heeft een sterk team. Een meevaller voor Kloetinge was dat de oud-profs Ryan Koolwijk en Luigi Bruins niet in actie konden komen.

Rouwbanden

De ploeg van Jurriaan van Poelje moest het doen zonder aanvoerder Roy Mulder (geschorst na zijn rode kaart van vorige week). Ook Klaas van Hecke was afwezig, in verband met het overlijden van zijn vader. Kloetinge speelde om die reden ook met rouwbanden.

Jesse van der Linden kreeg de voorkeur als linksback. Jeremy Hubregtse nam de taak van Klaas van Hecke als rechtsback over. Jeroen de Jonge begon centraal achterin, waardoor Jeffrey Theunisse kon doorschuiven naar het middenveld. Valentijn van Keulen kreeg, mede door de afwezigheid van Roy Mulder, zijn eerste basisplaats deze competitie.

Smitshoek en Kloetinge maakten er een onderhoudende wedstrijd. In het eerste half uur lag het initiatief vooral bij Kloetinge, wat in de 24e minuut werd beloond met de openingstreffer. Reguillo Vandepitte kopte een vrije trap van Jefry Dijkstra achter doelman Michael Termijn.

0-1 Reguillo Vandepitte.

Na de 0-1 nam Smitshoek meer en meer het heft in handen. Vooral de jonge, snelle Nino Urban stichtte gevaar. In de 34e minuut gaf hij op de rechterflank Jesse van der Linden het nakijken en bediende de boomlange spits Marvin van der Made, overgekomen van Capelle, op maat: 1-1.

Na rust – waarin Jeffrey Theunisse werd gewisseld en Kyle Doesburg de vooruitgeschoven Zeeuwse post werd – was meteen Kloetinge gevaarlijk en had Michael Termijn alle moeite om een schot van Jefry Dijkstra uit zijn doel te houden. In de counter was het opnieuw het Smitshoek-tandem Urban-Van der Made, ditmaal over links, die de Kloetinge-defensie op snelheid aftroefde en zorgde voor de 2-1.

Smitshoek verzuimde daarna de voorsprong uit te bouwen, ondanks enkele grote kansen. Kloetinge kon daar lange tijd niet zo heel tegenover stellen, afgezien van een schot van afstand van Jorik Mijnhijmer, dat door de keeper werd gekeerd.

Jorik Mijnhijmer schiet op doel.

Twaalf minuten voor tijd lukte het alsnog om op gelijke hoogte te komen. Ruben de Jager – die vorige week ook al scoorde met het hoofd – kwam bij een corner van Jorik Mijnhijmer goed voor zijn man en kopte de bal onhoudbaar in de verre hoek: 2-2. Daarmee staat De Jager al op vijf treffers in vijf wedstrijden.

2-2 Ruben de Jager.

Kloetinge voelde dat er misschien meer in zat en perste er in de slotfase nog eens alles uit, gesteund door twee bussen vol (vooral jonge) Zeeuwse supporters, die ondanks de aanhoudende regen de ploeg bleven aanmoedigen.

In de 90e minuut leek het te gaan lukken, opnieuw bij een corner (ditmaal van Jefry Dijkstra) en opnieuw met een kopbal van Ruben de Jager. De ingevallen Thomas de Rijke kon net niet het beslissende zetje geven en leek de bal zelfs tegen te houden. Daardoor bleef het 2-2, een uitslag waar uiteindelijk toch niet zo heel veel op af te dingen viel.

Bijna 2-3…

Smitshoek-Kloetinge: 2-2 (1-1). Scheidsrechter: Joshua Kuipers. Scoreverloop: 24. Reguillo Vandepitte 0-1, 34. Marvin van der Made 1-1, 47. Marvin van der Made 2-1, 79. Ruben de Jager 2-2. Gele kaarten Kloetinge: Jeffrey Theunisse, Jorik Mijnhijmer.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jeremy Hubregtse, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jesse van der Linden (82. Ufuk Kahveci); Jeffrey Theunisse (46. Kyle Doesburg), Valentijn van Keulen (82. Aidan Milot), Reguillo Vandepitte; Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Jorik Mijnhijmer (88. Thomas de Rijke).