SC Feyenoord na vijf jaar terug op Wesselopark

Kloetinge-SC Feyenoord in 2017: Junior Obiku in duel met Tom Wuyts (foto: Ron Quinten)

Als er een top-10 moet worden samengesteld van de mooiste goals die op het Wesselopark zijn gescoord, dan is die van Kristian Adelmund een goede kanshebber. Jammer alleen dat hij voor SC Feyenoord – morgen ook weer de tegenstander – scoorde en niet voor Kloetinge.

Het gebeurde bijna vijf jaar geleden, op 18 november 2017. Beide ploegen stonden tegenover elkaar in de eerste klasse, waarin de amateurs van Feyenoord duidelijk een maatje te groot waren voor de concurrentie. Kloetinge werd, ondanks een sterk begin, uiteindelijk op eigen veld met 0-5 ingemaakt. Het is de grootste nederlaag van de afgelopen tien jaar.

Wereldgoal

Een paar minuten voor tijd kreeg Feyenoord-aanvoerder Kristian Adelmund de bal, zag keeper Matthew Lentink te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf de dug-out de 0-5 binnen. Een wereldgoal, die Jeremy Hubregtse uitgerekend afgelopen week bijna wist te kopiëren tegen Capelle.

SC Feyenoord werd dat seizoen vrij eenvoudig kampioen. De uitwedstrijd verloor Kloetinge met ‘slechts’ 1-0. Het zijn tot nu toe de enige ontmoetingen tussen beide clubs.

Van de Rotterdammers werd verwacht dat ze ook wel vrij snel zouden doorstoten naar de derde divisie, maar dat hebben ze nog niet voor elkaar gekregen. De afgelopen seizoenen lukte het telkens net niet. Vorig jaar eindigde Feyenoord als tweede en moest het kampioenschap laten aan Rijnvogels.

Yarick Dorst

Bij Feyenoord speelt onder anderen Yarick Dorst uit Bruinisse. Hij is deze zomer overgekomen van ASWH. Een opvallende naam is ook Junior Obiku – zoon van Mike Obiku – die vijf jaar geleden twee keer scoorde op het Wesselopark. Een andere gevaarlijke man is aanvaller Harold Vrolijk, die het Kloetinge de afgelopen jaren regelmatig lastig maakte in de eerste klasse. Onlangs maakte hij de overstap vanuit XerxesDZB.

Kloetinge zal morgen, na de goede tweede helft van vorige week, moeten bewijzen dat ze ook is opgewassen tegen SC Feyenoord. De Rotterdammers begonnen de competitie vorige week ook met een gelijkspel: tegen ARC, een van de andere titelkandidaten. In eigen huis werd het 2-2, via goals van Clarence Bijl (ex-ASWH) en Fanny Waandels. Hier de samenvatting van de wedstrijd: