Slordig Kloetinge sleept zege toch weer binnen

Ruben de Jager heeft de 2-3 binnen getikt. Keeper Boy de Jong ligt verslagen op de grond.

Er waren tijden – niet zo heel lang geleden – dat Kloetinge de naam had dat het op zich prima voetbal speelde, maar bij tegenslag net iets te snel het hoofd liet hangen. Van dat laatste is bij de huidige lichting weinig meer over. Integendeel, ook vanmiddag in Vlaardingen knokte de ploeg zich op wilskracht naar de volle winst op Zwaluwen: 2-3.

Hoe klein de onderlinge verschillen in de vierde divisie ook mogen zijn, Kloetinge trekt al negen wedstrijden op rij niet aan het kortste eind en is dus nog altijd ongeslagen. Dat kan geen toeval meer zijn. Het heeft te maken met voorbereiding, instelling en volharding. Ook al kunnen, en moeten, sommige zaken nog steeds beter.

Tegen Zwaluwen kon Jurriaan van Poelje weer beschikken over keeper Mitchell Braaafhart. Jeroen de Jonge was, na de enkelbandblessure die hij opliep tegen Goes, nog niet inzetbaar. Jeffrey Theunisse werd zijn logische vervanger.

Alsnog op voorsprong

Na twee kansen zonder resultaat, voor Reguillo Vandepitte en Ruben de Jager, kwam Kloetinge na ruim een kwartier alsnog op voorsprong. Vandepitte kopte een corner van Jefry Dijkstra tegen de paal, waarna De Jager de openingstreffer kon intikken.

0-1 Ruben de Jager (video: Jan Nouse)

Op slag van rust kwam Zwaluwen langszij, nadat een verkeerde terugspeelbal van Roy Mulder zomaar voor de voeten van Patrick Triep belandde. Die bedacht zich geen moment en schoot van flinke afstand raak: 1-1.

In de tweede helft leek Zwaluwen meteen door te pakken, maar was het Kloetinge dat scoorde na een heerlijke aanval. Valentijn van Keulen draaide in de 52e minuut na een een-tweetje met Jefry Dijkstra schitterend weg bij zijn man, legde weer breed op Dijkstra, die keeper en oud-prof Boy de Jong kansloos liet. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat het elftal in het eerste half uur na rust scoorde.

De 1-2 van Jefry Dijkstra in super slow motion (video: Jan Nouse)

Twintig minuten later wist Zwaluwen de zaak weer gelijk te trekken, nadat Mitchell Braafhart zich verkeek op een voorzet van Michelangelo Da Silva, Daardoor kon Jazzy Adams de bal zomaar binnenkoppen. Een paar minuten leek de thuisploeg zelfs met de winst vandoor te gaan, nadat Roy Mulder hands had gemaakt in het strafschopgebied. Braafhart hield zijn ploeg op de been door de penalty van Patrick Triep te stoppen.

Uiteindelijk was het toch Kloetinge dat de drie punten binnen sleepte. In de 82e minuut stond Ruben de Jager wederom op de goede plek bij een hoekschop van Jefry Dijkstra. Zijn negende treffer al, waarmee De Jager samen met Marvin van der Made topscorer is van de vierde divisie.

2-3 Ruben de Jager (video: Jan Nouse)

Goed was het om na afloop de woorden van diezelfde De Jager te horen voor de microfoon van Omroep Zeeland. Hij was weliswaar opgelucht dat de zege over de streep was getrokken, maar weigerde tevreden te zijn. ,,We hebben het onszelf wéér onnodig moeilijk gemaakt. We geven slordig goals weg. Daar moeten we echt van gaan leren.”

Bijna een clubrecord

In elk geval is Kloetinge onder Van Poelje nog altijd zonder verlies en is de ploeg sinds 16 april al 18 officiële wedstrijden op rij ongeslagen. Dat is bijna een clubrecord. Van 11 september 2004 tot en met 17 september 2005 bleef Kloetinge 21 duels zonder nederlaag. Tussen november 1963 en april 1965 – toen nog in de Zeeuwse afdeling – lukte het zelfs 25 wedstrijden op een rij.

Komende zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn, maakt Kloetinge nog kans op de eerste periodetitel. De achterstand op Odin’59 bedraagt slechts één punt. Ook Goes, Smitshoek en WNC zijn nog in de race.

Zwaluwen-Kloetinge: 2-3 (1-1). Scheidsrechter: Melvin Vink. Scoreverloop: 17. Ruben de Jager 0-1, 45. Patrick Triep 1-1, 52. Jefry Dijkstra 1-2, 72. Jazzy Adams 2-2, 82. Ruben de Jager: 2-3. Bijzonderheid: Mitchell Braafhart stopt in de 79e minuut penalty van Patrick Triep (Zwaluwen). Gele kaarten Kloetinge: Roy Mulder, Jesse van der Linden.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke (83. Jeremy Hubregtse), Koen Plank, Jeffrey Theunisse, Jesse van der Linden; Valentijn van Keulen (90. Aidan Milot), Roy Mulder, Reguillo Vandepitte; Jefry Dijkstra (83. Thomas de Rijke), Ruben de Jager, Jorik Mijnhijmer (70. Kyle Doesburg).