Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Zonder te overtuigen bekert Kloetinge verder

Thomas de Rijke maakt het Terneuzense Boys-verdediger Glenn Michielsen lastig.

Door met 0-2 te winnen van Terneuzense Boys heeft Kloetinge vanmiddag de derde ronde van de districtsbeker bereikt. En daarmee is eigenlijk het voornaamste over het duel wel gezegd.

Want er viel, net als in de voorgaande ontmoetingen op het Zuidersportpark, weinig te genieten. Kloetinge speelde even matig als slordig (waarbij vooral het lastig bespeelbare veld als boosdoener werd aangewezen), maar Terneuzense Boys was niet in staat daarvan te profiteren. Het resultaat was een uiteindelijk relatief eenvoudige overwinning voor de bezoekers.

Alternatieve opstelling

Hoewel trainer Jurriaan van Poelje zegt dat bekerwedstrijden voor hem niet minder belangrijk zijn dan competitieduels, kwam hij met een alternatieve opstelling. Ruben de Jager, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Klaas van Hecke, Valentijn van Keulen en Mitchell Braafhart bleven, al dan niet geplaagd door blessures of pijntjes, aan de kant.

Beide ploegen op weg naar het veld.

Daardoor konden onder anderen Jeremy Hubregtse, Jeffrey Theunisse, Thomas de Rijke en Aidan Milot weer eens speelminuten maken. Kyle Doesburg, inmiddels vaste invaller in de competitie, begon voor het eerst dit seizoen in de basis en speelde een volledige wedstrijd. Aanvoerder Roy Mulder nam samen met Theunisse de taken in de centrale verdediging waar, terwijl Hubregtse als rechtsback dienst deed. Milan Zabicki, deze week achttien geworden, keepte zijn derde achtereenvolgende wedstrijd in het eerste en hield opnieuw de nul.

Over diverse schijven

Zeker in de eerste helft liet Kloetinge (te) weinig zien. Diverse spelers haalden niet hun gebruikelijke niveau en aan een goede opbouw kwam de ploeg nauwelijks toe. Een van de weinig keren dat het wel gebeurde, leverde dat meteen een doelpunt op. In de 20e minuut kwam de bal na een aanval over diverse schijven bij Thomas de Rijke terecht. Zijn geplaatste schot werd door keeper Nando Pijnenburg niet goed verwerkt, waardoor Kyle Doesburg eenvoudig kon intikken.

Terneuzense Boys had de kaarten vooral gezet op de snelle counter. Daarmee werd de ploeg enkele keren gevaarlijk, maar Milan Zabicki bleef overeind. Scheidsrechter Michel van de Luitgaarden wuifde ook tot twee keer toe een appel voor hands weg. Vooral het tweede incident, waarbij Aidan Milot Mike Segers neerhaalde, was discutabel.

Aanvallende impulsen

In de rust maakten de beide backs Jeremy Hubregtse en Jesse van der Linden plaats voor Jop Dekker (zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht sinds 23 april) en Ufuk Kahveci. Ook in de tweede helft wist Kloetinge niet echt te overtuigen, al zorgde met name Gianni Vandepitte (ingevallen in de 61e minuut) voor wat meer aanvallende impulsen. Hij was het ook die in de 66e minuut een corner nam. De bal werd door alles en iedereen gemist, waardoor Jeffrey Theunisse zonder veel moeite de 0-2 kon aantekenen.

Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Terneuzense Boys kon niet veel meer en Kloetinge hoefde niet meer. De 19-jarige Berat Demir mocht zijn debuut in het eerste maken en vlak voor tijd kwam Joël van Herwijnen, die afgelopen seizoen ook al twee keer inviel, in het veld.

In de slotfase kreeg Kloetinge nog enkele kansen om de marge te vergroten. Gianni Vandepitte was nog het dichtst bij de 0-3, maar zijn schot miste net het doel:

In elk geval bekeren Van Poelje en zijn mannen verder (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Goes). Kloetinge is inmiddels zeventien officiële wedstrijden op rij ongeslagen.

Terneuzense Boys-Kloetinge 0-2 (0-1). Scheidsrechter: Michel van de Luitgaarden. Scoreverloop: 20. Kyle Doesburg 0-1, 66. Jeffrey Theunisse 0-2.
Opstelling Kloetinge: Milan Zabicki; Jeremy Hubregtse (46. Jop Dekker), Roy Mulder, Jeffrey Theunisse, Jesse van der Linden (46. Ufuk Kahveci), Aidan Milot, Jorik Mijnhijmer (75. Berat Demir), Reguillo Vandepitte; Jefry Dijkstra (61. Gianni Vandepitte), Kyle Doesburg, Thomas de Rijke (85. Joël van Herwijnen).