Kasteelheer Kloetinge verovert de koppositie

Kloetinge viert na afloop de overwinning.

Het avontuur van Kloetinge in de vierde divisie wordt met de week mooier. De topper tegen Odin’59 leverde vanmiddag niet alleen drie dikverdiende punten op, maar ook de koppositie. Bovendien gingen de naaste concurrenten Goes en WNC hard onderuit.

Kasteel Assumburg, direct achter het sportpark in Heemskerk gelegen, leverde een pittoresk decor voor het belangrijke treffen met Odin (Ons Doel Is Nuttig). Beide ploegen maakten er een zeer aantrekkelijke wedstrijd van, maar uiteindelijk was het toch Kloetinge dat zichzelf tot kasteelheer kroonde.

Het uitgekiende strijdplan van trainer Jurriaan van Poelje bleek goed uit te pakken. Mede om het verlies van aanvoerder Roy Mulder op te vangen – hij ligt er door een zware knieblessure maandenlang uit – kreeg Kyle Doesburg zijn eerste basisplaats (in de competitie) van het seizoen. Topscorer Ruben de Jager ging achter de spits spelen.

Supporters staken de geblesseerde Roy Mulder een hart onder de riem.

Vanaf de aftrap trok Kloetinge het initiatief naar zich toe en zette Odin onder druk, wat al snel leidde tot grote kansen. Jorik Mijnhijmer was tot twee keer toe dicht bij de 0-1. De eerste keer wist doelman Joost Meendering zijn schot te keren, de tweede keer ging de bal net naast.

Foto’s van de wedstrijd, gemaakt door Hans Willemse van Odin’59, zijn hier te bekijken.

Odin, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de derde divisie, beperkte zich vooral tot razendsnel counteren en was daarbij telkens levensgevaarlijk. Dat leverde in de 19e minuut de 1-0 op. Danyl Plasmeijer schoot, na een listig overstapje van Ayrton Dol, een voorzet van Sven Deen beheerst binnen.

Kloetinge krijgt een penalty nadat Ruben de Jager (#19) onderuit is gehaald.
Kyle Doesburg eist alvast de bal op.

Kloetinge kreeg enkele minuten later al de mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen, nadat Ruben de Jager in het strafschopgebied omver was gelopen. Kyle Doesburg nam de penalty, maar niet goed genoeg om keeper Meendering kansloos te laten. Van de zeven strafschoppen die Kloetinge vorig en dit seizoen in de competitie kreeg, werden er inmiddels vijf gemist.

Penalty gemist.

In de 39e minuut werd het alsnog 1-1. Een vrije trap van Jefry Dijkstra belandde via Jeroen de Jonge voor de voeten van Jorik Mijnhijmer. Hij tikte de bal door de benen van de doelman en zorgde daarmee voor zijn vierde competitietreffer van dit seizoen.

1-1, Jorik Mijnhijmer.

Toch moest Kloetinge nog vóór rust opnieuw een tegenvaller verwerken. Bij wederom een snelle uitbraak van Odin kreeg Martin Campbell veel ruimte op de rechter flank. Hij kapte Jesse van der Linden fraai uit en schoot hard de 2-1 binnen.

Na de pauze werd Kloetinge alleen maar dominanter. Al binnen een minuut zorgde de sterk spelende Kyle Doesburg voor de 2-2. Jorik Mijnhijmer onderschepte de bal en stuurde Doesburg, op het randje van buitenspel, weg. De spits was deze keer, oog in oog met de Odin-sluitpost, wel succesvol.

2-2, Kyle Doesburg.

Na de gelijkmaker wilde Kloetinge meer en dreigde Odin te bezwijken onder de aanhoudende Zeeuwse druk. De thuisploeg wist stand te houden totdat Klaas van Hecke in de 67e minuut op de rand van de zestien meter alle ruimte kreeg om heerlijk uit te halen. Keeper Meendering had het nakijken, mede doordat de bal de rug van verdediger Mart Willemse nog raakte: 2-3.

2-3, Klaas van Hecke

Odin probeerde de zaken nog recht te trekken, vooral door de lange bal te spelen. Met name invaller Mounir Mounji was daarbij gevaarlijk. Dat leidde tot enkele riskante situaties, maar Mitchell Braafhart en zijn defensie bezweken niet. Kloetinge hield de zaken min of meer onder controle, was zelf nog enkele keren heel dicht bij de 2-4 en stelde de zege veilig.

IJzersterk optreden

Wederom een ijzersterk optreden van de mannen van Van Poelje. Het veroveren van de koppositie werd dan ook terecht uitbundig gevierd. Kloetinge is nu al twintig officiële wedstrijden op rij ongeslagen.

Het was ook al even geleden dat de ploeg een duel won na een achterstand bij rust. De laatste keer dateert van 5 oktober 2019, in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit. Halverwege stond het toen 0-1. In de tweede helft werd orde op zaken gesteld: 3-1.

Odin’59-Kloetinge 2-3 (2-1). Scheidsrechter: John Kraak. Scoreverloop: 19. Danyl Plasmeijer 1-0, 39. Jorik Mijnhijmer 1-1, 44. Martin Campbell 2-1, 46. Kyle Doesburg 2-2, 67. Klaas van Hecke 2-3. Gele kaart Kloetinge: Kyle Doesburg.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jesse van der Linden (49. Jeffrey Theunisse); Valentijn van Keulen, Ruben de Jager (84. Jeremy Hubregtse), Reguillo Vandepitte; Jefry Dijkstra (77. Gianni Vandepitte), Kyle Doesburg, Jorik Mijnhijmer.