Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Kloetinge kan zich nog lang niet rijk rekenen

Jefry Dijkstra in duel met Delano á Cohen in de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn (foto: Ron Quinten)

Als het Kloetinge lukt ook van De Dijk te winnen, of in elk geval gelijk te spelen, evenaart de ploeg het clubrecord (in KNVB-verband): 21 officiële wedstrijden op rij ongeslagen. Dát en uiteraard de veroverde koppositie tekenen de huidige weelde.

Kloetinge verrast, nota bene als promovendus, tot nu toe vriend en vijand in de vierde divisie, door strijdlust te combineren met slim voetbal. Met als voorlopig hoogtepunt het duel van afgelopen zaterdag tegen Odin’59. Kijk vooral ook de prachtige samenvatting terug die Joep Zoeteweij maakte:

Forza Kloetinge @Odin from joep zoeteweij on Vimeo.

Voor elk punt gevochten

Ondanks het succes kan Kloetinge zich nog lang niet rijk rekenen. Het seizoen is ‘pas’ elf wedstrijden onderweg, dus nog negentien te gaan. De ongeslagen status is zeker een bijzondere prestatie, maar tegelijkertijd moest er wel voor elk punt worden gevochten. Bijna alle duels bleven spannend tot het eind. Slechts twee keer werd met meer dan één goal verschil gewonnen. Vijf van de vijftien andere ploegen scoorden vaker dan Kloetinge.

De concurrentie is dus groot. Odin’59 is zonder meer sterk en maakte afgelopen zaterdag, ondanks het verlies, indruk. Samen met Smitshoek lijkt de ploeg uit Heemskerk de voornaamste kandidaat voor de titel, met in hun kielzog Goes. Ook ‘s-Gravenzande en Capelle hebben, na een moeizame start, hun draai gevonden en kunnen nog ver komen.

Een zware opgave

Kloetinge heeft inmiddels overtuigend aangetoond dat het zich kan meten met de besten. Toch zal het een zware opgave worden om bovenin mee te strijden. Tegenstanders zijn inmiddels gewaarschuwd en, bij de tweede ontmoeting, ongetwijfeld beter voorbereid op de Zeeuwse strijdwijze. Niemand zal de ploeg nog onderschatten. En zeker zolang Kloetinge lijstaanvoerder is, zijn opponenten alleen maar extra gemotiveerd.

De vraag is ook hoe het team het intensieve programma verteert. De ernstige blessure van aanvoerder Roy Mulder is een forse domper. Als er meer langdurig afwezigen komen, zal moeten blijken hoe sterk de spelers zijn die nu vooral moeten toekijken.

Stijf onderaan

Trainer Jurriaan van Poelje heeft tot nu toe laten zien met beide benen op de grond te blijven en vooral van wedstrijd naar wedstrijd te leven. En dus ligt de focus nu op het komende thuisduel tegen De Dijk. Nog niet eerder speelde Kloetinge tegen de Amsterdammers, die een paar jaar geleden nog in de tweede divisie uitkwamen, maar nu met slechts één punt uit elf wedstrijden stijf onderaan staan in de vierde divisie.

Maar dat is zeker geen garantie voor een eenvoudige klus. Kijk maar naar ARC, dat afgelopen zaterdag alle moeite had om van De Dijk te winnen. Dat lukte pas in blessuretijd (en na een rode kaart voor de Amsterdammers). Kloetinge moet dus, opnieuw, vol aan de bak.