Kloetinge slaat met moeite gaten in De Dijk

Kloetinge viert de 2-0. Valentijn van Keulen, die de assist gaf, omhelst doelpuntenmaker Ruben de Jager (nr. 19).

Al binnen twee minuten leek De Dijk te bezwijken onder de Zeeuwse stormvloed, door een snelle treffer van Jefry – what’s in a name – Dijkstra. Toch bleek de hekkensluiter vanmiddag stugger dan verwacht. Uiteindelijk trok Kloetinge de wedstrijd met 2-0 over de streep.

Het was maar net boven het vriespunt op het Wesselopark. Dat was even wennen, zeker na de fraaie omstandigheden waarin vorige week bij Odin’59 de koppositie werd veroverd. Het duel tegen De Dijk bood ook weinig spektakel om warm van te worden. Kloetinge speelde een van zijn minste wedstrijden van het seizoen. De Dijk, dat in de stand nog maar één punt heeft, kon niet beter.

Het begon nog wel veelbelovend. Kyle Doesburg, opnieuw in de spits, gaf de bal mee aan de opkomende Jorik Mijnhijmer. Diens voorzet belandde in tweede instantie – en na een overstapje van Doesburg – voor de voeten van de volledig vrijgelaten Jefry Dijkstra. Die had weinig moeite om de 1-0 op het scorebord te brengen, zijn derde doelpunt van het seizoen.

1-0 Jefry Dijkstra.

Het leek de opmaat naar een eenvoudige en ruime overwinning. De kansen volgden elkaar snel op. Na een kwartier spelen probeerde Ruben de Jager een voorzet van Jorik Mijnhijmer met een Van Persie-achtige duik binnen te koppen, maar hij miste de bal op een haar na:

Bijna 2-0…

Daarna zakte het spel steeds verder in. Kloetinge opereerde matig en was vooral in de afronding onzorgvuldig. Op momenten dat De Dijk de ruimte kreeg om te voetballen, waren de Amsterdammers niet ongevaarlijk. De ruststand van 1-0 stelde de Zeeuwse supporters dan ook nog niet gerust.

Na de hervatting deed Kloetinge wat het moest doen: snel verder afstand nemen. Na zeven minuten was het Ruben de Jager die de marge vergrootte, na een assist van de sterk spelende Valentijn van Keulen. Het was de elfde treffer van De Jager dit seizoen, waarmee hij in de topscorerslijst van de vierde divisie afstand heeft genomen van de concurrentie.

2-0 Ruben de Jager.

In de rest van de tweede helft gebeurde uiteindelijk weinig noemenswaardigs. De Dijk kon nauwelijks gevaar stichten. Kloetinge kreeg nog wel een reeks kansen, maar verzuimde keer op keer de marge verder te vergroten. Met name keeper Blairi Schermer zorgde ervoor dat zijn ploeg niet met een grotere nederlaag huiswaarts hoefde te keren.

Vorig seizoen, toen Kloetinge uiteindelijk overtuigend kampioen werd in de eerste klasse, had de ploeg na twaalf wedstrijden 22 punten. Nu, in de vierde divisie, 28…

Voor het eerst maakte Jurriaan van Poelje gebruik van alle vijf wisselmogelijkheden. Daardoor kon Berat Demir een kleine tien minuten voor tijd zijn debuutcompetitie maken.

De reeks van ongeslagen wedstrijden wordt dus voortgezet: inmiddels 21 officiële wedstrijden op een rij. Daarmee is het record uit 2005 geëvenaard. Bovendien staat Kloetinge nog steviger aan de leiding, doordat Odin’59 verloor van Capelle. Smitshoek is inmiddels opgestoomd naar de tweede plaats, met vier punten achterstand.

Kloetinge-De Dijk: 2-0 (1-0). Scheidsrechter: Martijn Kieft. Scoreverloop: 2. Jefry Dijkstra 1-0, 53. Ruben de Jager 2-0. Gele kaarten Kloetinge: Jeffrey Theunisse en Jeroen de Jonge.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke (82. Jeremy Hubregtse), Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jeffrey Theunisse (55. Jesse van der Linden); Valentijn van Keulen (82. Aidan Milot), Ruben de Jager, Reguillo Vandepitte; Jorik Mijnhijmer, Kyle Doesburg (63. Gianni Vandepitte), Jefry Dijkstra (82. Berat Demir).