Knappe zege volgt net niet het droomscenario

Jorik Mijnhijmer zorgde voor de 1-0 (foto: Ron Quinten)

Een uur lang leek alles volgens het droomscenario te gaan en was de periodetitel binnen handbereik. Kloetinge stond op voorsprong tegen Nieuwenhoorn, terwijl in Alphen aan den Rijn concurrent Odin’59 het schip dreigde in te gaan tegen ARC. Maar tien minuten later bleken de Heemskerkers de achterstand van 2-1 zowaar te hebben omgebogen tot een overwinning (2-3).

En dus ging de periodetitel naar Odin’59 en niet naar Kloetinge. Vandaar dat na afloop van de wedstrijd op het Wesselopark toch iets van teleurstelling voelbaar was. Maar dat doet geen recht aan de opnieuw knappe overwinning die net was geboekt op Nieuwenhoorn (3-1), waardoor Kloetinge in de competitie nog altijd tweede staat, nog steeds ongeslagen is en al 19 (!) officiële wedstrijden op rij niet heeft verloren. Een prestatie van formaat.

Joep Zoeteweij maakte weer een fraaie samenvatting:

De thuisploeg trad aan in dezelfde formatie als vorige week tegen Zwaluwen. De herstelde Jeroen de Jonge begon op de bank. Jurriaan van Poelje hield ook onder anderen Jop Dekker en Jeremy Hubregtse achter de hand, maar zij hadden eerder op de middag al met het tweede meegespeeld.

Het heft in handen

Zoals zo vaak nam Kloetinge meteen het heft in handen, maar aanvankelijk zonder al te veel gevaar te stichten. De eerste echte kans was na een kwartier voor Ruben de Jager, maar hij schoot recht op doelman Mike van de Wijngaart af. Zes minuten later was Jorik Mijnhijmer in een vergelijkbare situatie ook dichtbij. Zijn inzet rolde net naast. Nieuwenhoorn wachtte ondertussen vooral af, maar kwam er ook herhaaldelijk gevaarlijk uit.

Valentijn van Keulen in duel met Nieuwenhoorn-aanvoerder Delano à Cohen (foto: Ron Quinten)

Op slag van rust was het toch Kloetinge dat scoorde. De opnieuw ijzersterk spelende Ruben de Jager wist dankzij zijn snelheid een lange pass knap binnen te houden. Zijn voorzet schoot Jorik Mijnhijmer, na een listig overstapje van Reguillo Vandepitte, overtuigend binnen: 1-0.

1-0, Jorik Mijnhijmer.

Na rust probeerde Kloetinge direct met een stormloop op het doel van Van de Wijngaart de voorsprong uit te bouwen. Dat had al na ruim twee minuten resultaat. Ruben de Jager – hij weer – ontsnapte aan de Nieuwenhoorn-defensie en tekende al weer zijn tiende van het seizoen aan. Volgens de bezoekers zou De Jager hands hebben gemaakt, maar scheidsrechter Niels Boel negeerde de protesten.

2-0, Ruben de Jager
Kloetinge viert de 2-0.

De treffer kon de aanvalsdrift niet temperen. Vol ging de ploeg door, met hoofdrollen voor De Jager, Mijnhijmer, Valentijn van Keulen en Jefry Dijkstra. Toch lukte het niet om de voorsprong uit te bouwen. In plaats daarvan viel aan de andere kant van het veld de aansluitingstreffer. Christiaan Dabaghian passeerde keeper Mitchell Braafhart.

Reguillo Vandepitte (foto: Ron Quinten)

Zoals zo vaak dit seizoen toonde Kloetinge daarna zijn mentale kracht. De tegengoal kon het zelfvertrouwen niet aantasten, net zo min als het uitvallen (met een op het oog zware blessure) van Roy Mulder. Vlak nadat de aanvoerder het veld had verlaten, was Jefry Dijkstra na een verre uittrap van Mitchell Braafhart de Nieuwenhoorn-verdedigers te snel af en zorgde voor de 3-1.

Jefry Dijkstra (foto: Ron Quinten)

De fraaie treffer gooide meteen de wedstrijd in het slot. Nieuwenhoorn kon aanvallend niet echt meer een vuist maken. Kloetinge had de zaken goed onder controle en was enkele keren dicht bij een vierde treffer, zoals Valentijn van Keulen, die de binnenkant van de paal raakte.

Al met al een overtuigende overwinning voor Kloetinge, dat zich vanmiddag opnieuw van zijn beste kant liet zien. Komende zaterdag wacht al weer het volgende examen: de topper in Heemskerk tegen Odin’59.

Kloetinge-Nieuwenhoorn 3-1 (1-0). Scheidsrechter: Niels Boel. Scoreverloop: 45. Jorik Mijnhijmer 1-0, 48. Ruben de Jager 2-0, 60. Christiaan Dabaghian 2-1, 71. Jefry Dijkstra 3-1.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeffrey Theunisse (65. Jeroen de Jonge), Jesse van der Linden; Valentijn van Keulen (82. Aidan Milot), Roy Mulder (70. Kyle Doesburg), Reguillo Vandepitte; Jefry Dijkstra, Ruben de Jager (82. Thomas de Rijke), Jorik Mijnhijmer.