Houdini-act levert Kloetinge toch weer zege op

Jeffrey Theunisse tikt de gelijkmaker binnen.

De verwachtingen die Jurriaan van Poelje aan het begin van het seizoen uitsprak, zouden op z’n Louis van Gaals kunnen worden vertaald als ‘We can come an end’. Maar dat Kloetinge halverwege de competitie fier bovenaan zou staan, met 6 (zes!) punten voorsprong op de eerste achtervolger (Capelle), dat hadden zelfs de fanatiekste fans niet durven hopen.

De concurrentie kijkt voorlopig verwonderd toe en vraagt zich af waar dit eindigt. In elk geval niet op slecht en onverlicht veld pal langs de A2 in Waardenburg. Daar versloeg Kloetinge, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, vanmiddag WNC met 1-2 en verstevigde bovendien de koppositie.

Onverzettelijk

Ook deze tiende zege van het seizoen ging allerminst makkelijk. Pas in de extra tijd van de tweede helft boog de ploeg de achterstand om in een 1-2-overwinning. Dat tekent de onverzettelijkheid van het elftal, dat tot het einde toe knokt en blijft geloven in de kansen. De marge is vaak minimaal – zeven van de tien overwinningen waren met één doelpunt verschil – maar uiteindelijk wel (bijna) altijd in het voordeel van Kloetinge.

Van Poelje stelde tegen WNC dezelfde basiself op als vorige week tegen ARC, met Jorik Mijnhijmer centraal voorin. De eerste helft leverde geen doelpunten op, al waren onder anderen Jeffrey Theunisse en Reguillo Vandepitte dichtbij. De beste kans was na ruim een half uur voor Jefry Dijkstra, maar hij schoot voorlangs:

Kans voor Jefry Dijkstra

Na rust probeerde Kloetinge alsnog een doorbraak te forceren, maar het was in de 58e minuut WNC dat op voorsprong kwam via Mirel Ibrahimovic. Van Poelje reageerde direct door Valentijn van Keulen te vervangen door Kyle Doesburg, voor nog meer offensieve kracht.

Binnen tien minuten leidde dat ertoe dat de scheidsrechter naar de stip wees, nadat Jeffrey Theunisse in de rug was gelopen. Even daarvoor was Ruben de Jager al hetzelfde overkomen. Op aanraden van de grensrechter werd de penalty, tot verbazing van de Zeeuwen, geannuleerd.

Kloetingse bestorming

WNC wist daarna de Kloetingse bestorming lange tijd te pareren, maar moest in extremis toch het hoofd buigen. Eerst was het Jeffrey Theunisse – vorige week scoorde hij ook al – die na een verre vrije trap van Jorik Mijnhijmer bij een scrimmage voor het doel kon intikken. Enkele minuten later was Ruben de Jager de WNC-defensie te snel af en gaf op maat voor, waardoor de volledig vrijgelaten Kyle Doesburg eenvoudig de bal binnenliep.

1-1 Jeffrey Theunisse
1-2 Kyle Doesburg

Kloetinge ontsnapte in Waardenburg op Houdini-achtige wijze en kon opnieuw drie punten bijschrijven. Of de indrukwekkende reeks na de winterstop kan worden voortgezet, zal de tijd leren. Maar de huidige stand in de vierde divisie kan in elk geval worden ingelijst als fraai kerstcadeau.

(Met grote dank aan Joep Zoeteweij voor de beelden)

WNC-Kloetinge: 1-2 (0-0). Scheidsrechter: Robin Brinkman. Scoreverloop: 58. Mirel Ibrahimovic 1-0, 90+1. Jeffrey Theunisse 1-1, 90+5. Kyle Doesburg. Gele kaarten Kloetinge: Valentijn van Keulen, Koen Plank en Jurriaan van Poelje.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jop Dekker (72. Jeremy Hubregtse); Valentijn van Keulen (59. Kyle Doesburg), Jeffrey Theunisse, Reguillo Vandepitte; Jefry Dijkstra, Jorik Mijnhijmer, Ruben de Jager.