Winterkampioen Kloetinge te sterk voor ARC

Ruben de Jager lost een schot op doel. ARC-verdediger Huib Oversloot komt te laat (foto: Ron Quinten)

Na de teleurstelling van vorige week revancheerde Kloetinge zich vanmiddag op knappe wijze tegen ARC. In eigen huis werd ARC met 3-2 verslagen, een einduitslag die krapper klinkt dan die in werkelijkheid was.

Met de winst kroont Kloetinge zich tot winterkampioen. Weliswaar wacht volgende week nog een duel tegen WNC, maar doordat de voornaamste concurrenten (Smitshoek, Odin’59, WNC) vandaag verloren, staat de ploeg van Jurriaan van Poelje (opnieuw) vier punten los van de rest.

Op een waterkoud Wesselopark kon de oefenmeester vandaag niet beschikken over linksback Jesse van der Linden. Jop Dekker stond daardoor voor het eerst dit seizoen in de basis (en speelde een prima wedstrijd). Jeffrey Theunisse kreeg de voorkeur op het middenveld, waardoor Ruben de Jager weer eens kon doorschuiven naar de spitspositie. Kyle Doesburg, de afgelopen drie wedstrijden basisspeler, begon op de bank. Valentijn van Keulen speelde zijn honderdste officiële wedstrijd in de hoofdmacht.

Aan elkaar gewaagd

Beide ploegen maakten er een aantrekkelijk duel van. In de eerste helft waren ARC – dat wordt beschouwd als een van de kanshebbers voor de titel – en Kloetinge aan elkaar gewaagd. De thuisploeg probeerde het spel te maken, maar de beste kansen waren in de openingsfase voor ARC, vooral dankzij hun razendsnelle combinaties.

ARC-doelman Mike van Vliet werd pas na ruim twintig minuten voor het eerst op de proef gesteld, toen hij een hard schot van Jefry Dijkstra knap keerde. Even later was hij opnieuw attent toen Jeffrey Theunisse een corner leek binnen te schieten.

ARC-keeper Mike van Vliet zorgt ervoor dat Jeroen de Jonge niet bij de bal kan (foto: Ron Quinten)

Schitterende uithaal

In de 33e minuut was het alsnog raak. Ruben de Jager haalde, zonder de bal eerst aan te nemen, na een ingooi van Jop Dekker in één keer schitterend uit. De bal verdween via de binnenkant van de paal in het doel. Het is al de twaalfde treffer dit seizoen voor De Jager, waarmee hij topscorer blijft in de vierde divisie.

1-0 Ruben de Jager

De 1-0 was ook de ruststand. De voorsprong stelde de Kloetinge-aanhang nog niet helemaal gerust. Dat gevoel werd blijkbaar gedeeld door Jurriaan van Poelje, die zijn ploeg met een duidelijke opdracht de tweede helft in stuurde: kort op de bal zitten, druk zetten en veel tempo maken.

Dat had merkbaar effect. Kloetinge speelde een van zijn sterkste helften van dit seizoen en gaf ARC, dat leek overrompeld, nauwelijks nog ruimte. Dat werd na tien minuten ook zichtbaar op het scorebord. Jefry Dijkstra gaf een subtiele pass op Reguillo Vandepitte, die met een gedecideerd schot in de verre hoek voor zijn derde goal van dit seizoen zorgde.

2-0 Reguillo Vandepitte

Kloetinge bleef ook daarna jagen, waardoor ARC er bijna niet meer aan te pas kwam. In de 71e minuut werd het zelfs 3-0, toen Jeffrey Theunisse een corner van Jefry Dijkstra binnenliep.

3-0 Jeffrey Theunisse
Vanuit een andere hoek…

De wedstrijd was daarmee gespeeld, al bleef Kloetinge bijna tot het einde dominant. Toch verslapte de ploeg in de slotfase, waardoor de ARC-invallers Boyd Baatje en Neal Arnoldus de achterstand terugbrachten tot 3-2 en de Zeeuwse supporters het even benauwd kregen. De ploeg uit Alphen aan den Rijn joeg nog wel op de gelijkmaker, maar daarvoor was de resterende tijd gelukkig te kort.

De wedstrijd samengevat door Joep Zoeteweij:

Kloetinge-ARC: 3-2 (1-0). Scheidsrechter: Franklin Berg. Scoreverloop: 33. Ruben de Jager 1-0, 55. Reguillo Vandepitte 2-0, 71. Jeffrey Theunisse 3-0, 90. Boyd Baatje 3-1, 90+4. Neal Arnoldus 3-2. Gele kaarten Kloetinge: Koen Plank, Klaas van Hecke.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jop Dekker; Valentijn van Keulen (70. Kyle Doesburg), Reguilo Vandepitte, Jeffrey Theunisse; Jefry Dijkstra (76. Jeremy Hubregtse), Jorik Mijnhijmer, Ruben de Jager (81. Aidan Milot).

(foto: Ron Quinten)