Dodelijk effectief Kloetinge zet Capelle opzij

Kloetinge viert na afloop de zege, met (vlnr) Valentijn van Keulen, Koen Plank, Aidan Milot, Ruben de Jager, Klaas van Hecke, Nizar Mekkaoui, Kyle Doesburg, Reguillo Vandepitte, Mitchell Braafhart, Jeffrey Theunisse, Jeroen de Jonge, Remon de Vlieger, Jefry Dijkstra, Jeremy Hubregtse en Jop Dekker (foto: Ron Quinten)

Twintig minuten lang leek de topper tegen Capelle vanmiddag een zware dobber te worden voor Kloetinge. Maar aan het eind van de wedstrijd prijkte een ondubbelzinnige 4-0 op het scorebord, de grootste zege van dit seizoen. En het was dik verdiend.

Capelle heeft op papier misschien meer individuele kwaliteit en ervaring, met oud-profs zoals Sander Fischer en Dennis van der Heijden in de gelederen, terwijl aanwinst Robbert de Vos op de bank begon. Maar op het veld troefde Kloetinge de tegenstander af op vechtlust, discipline en doortastendheid.

In de beginfase waren beide ploegen nog aardig aan elkaar gewaagd, met zelfs licht overwicht voor Capelle, dat voor het laatst in april 2006 het Wesselopark bezocht, Tot grote kansen kwam het voor de bezoekers niet.

Jefry Dijkstra stuit op keeper Marc van Splunter. In de tweede helft zou hij wel scoren (foto: Ron Quinten)

Kloetinge zag halverwege de eerste helft Jorik Mijnhijmer, die vorige week in de oefenwedstrijd tegen Dauwendaele ook al flink was geraakt, geblesseerd uitvallen. Het betekende het debuut van de 26-jarige Nizar Mekkaoui, wiens overstap naar Kloetinge afgelopen week definitief werd.

Mekkaoui stond nauwelijks in het veld, of hij stuurde Ruben de Jager fraai weg. Die gaf voor op Jefry Dijkstra, wiens inzet door Capelle-doelman Marc van Splunter in eerste instantie werd gekeerd. Reguillo Vandepitte werkte de rebound genadeloos in het doel: 1-0.

1-0 Reguillo Vandepitte

In de resterende twintig minuten van de eerste helft toonde Kloetinge zich dodelijk effectief. Eerst was het Ruben de Jager die na een sterkte actie door Dennis van der Heijden onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Hij benutte zelf de penalty.

2-0 Ruben de Jager

Tien minuten later stond Capelle te slapen bij een hoekschop. Jefry Dijkstra nam die snel en kort op Mekkaoui, die de bal voor het doel bracht. De volledig vrij gelaten Jeroen de Jonge leek de bal binnen te koppen, maar doelman Van Splunter bracht nog redding. Ook de tweede poging van Jeffrey Theunisse wist hij nog te keren, maar daarna was hij kansloos, toen Valentijn van Keulen de bal resoluut in het dak van het doel schoot.

3-0 Valentijn van Keulen

Ook na rust wist Capelle geen antwoord te vinden op het strijdplan van Kloetinge, dat de rust en discipline bewaarde en het gevaar relatief eenvoudig neutraliseerde. Nizar Mekkaoui zorgde voor wat extra venijn in het spel, met vooral vlak na rust enkele sterke acties die meer hadden verdiend.

In de 62ste minuut pikte ook Jefry Dijkstra zijn doelpunt mee. Hij sneed naar binnen en passeerde met een schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied Van Splunter.

4-0 Jefry Dijkstra

Het resterende half uur had weinig meer om het lijf. Kloetinge hield achterin de deur gesloten en wist zo voor de vijfde keer deze competitie de nul te houden. Capelle probeerde nog wel een bres te slaan in de defensie, maar deed dat zonder al te veel overtuiging.

Daarmee boekte Kloetinge, uitgerekend in deze topper, de eenvoudigste overwinning van dit seizoen en staat de ploeg inmiddels zeven punten los van de concurrentie. Bovendien doet de ploeg goede zaken in de tweede periode. Wat een weelde!

Hier de samenvatting, gemaakt door Joep Zoeteweij:

Kloetinge-Capelle 4-0 (3-0). Scheidsrechter: Steven van der Vrande. Scoreverloop: 24. Reguillo Vandepitte 1-0, 31. Ruben de Jager (penalty) 2-0, 42. Valentijn van Keulen 3-0, 63. Jefry Dijkstra 4-0. Gele kaarten Kloetinge: Jop Dekker, Jesse van der Linden, Kyle Doesburg.

Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jop Dekker (46. Jesse van der Linden, 77. Aidan Milot); Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen (77. Remon de Vlieger), Jeffrey Theunisse; Jefry Dijkstra, Ruben de Jager (64. Kyle Doesburg), Jorik Mijnhijmer (24. Nizar Mekkaoui).

Kloetinge-aanwinst Nizar Mekkaoui, hier in duel met Capelle-verdediger Marciano Pape, liet zich meteen zien (foto: Ron Quinten)