Kloetinge nog niet wakker na korte winterslaap

Ruben de Jager zorgde voor de 1-0 (foto: Ron Quinten)

Aan het begin van de oefenwedstrijd tegen Unitas’30 werd vanavond op het Wesselopark het nieuwe led-scorebord bij het hoofdveld in gebruik genomen. Dat laat onder meer fraaie animaties zien als er een doelpunt is gemaakt.

En gescoord werd er in de wedstrijd: acht keer maar liefst. Maar wel vijf keer door de tegenstander… Eindstand: 3-5 dus. Daarmee lijkt Kloetinge nog niet ontwaakt uit zijn korte winterslaap. Of zoals trainer Jurriaan van Poelje na afloop tegen de PZC zei: ,,Laat dit een wake-upcall zijn.”

Ooit waren de twee ploegen naamgenoten. Kloetinge begon in 1931 onder de naam Unitas, terwijl Unitas’30 anderhalf jaar eerder werd opgericht. Kloetinge veranderde uiteindelijk van naam, omdat er inmiddels meerdere clubs Unitas heetten.

Lastige tegenstander

Unitas’30, afkomstig uit Etten-Leur, bivakkeert in de lagere regionen van de vierde divisie zondag en bleek al snel een lastige tegenstander te zijn. In de eerste helft, waarin met hoog tempo werd gespeeld, wist Kloetinge nauwelijks gevaar te stichten.

Pas toen de thuisploeg aan het slot van de eerste helft extra druk ging zetten, leek het verschil te worden gemaakt. Ruben de Jager kon profiteren van een slippertje in de Unitas-defensie, waardoor Kloetinge met een voorsprong van 1-0 aan de tweede helft kon beginnen.

Overvleugeld

Daarin was ineens alles anders. Unitas nam het heft in handen en overvleugelde keer op keer Kloetinge. Binnen een kwartier hadden de bezoekers de achterstand omgebogen in een voorsprong van 1-3. De ingevallen Kyle Doesburg zorgde ruim twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer:

2-3 Kyle Doesburg

Daarmee leek Kloetinge zich even op te maken voor een slotoffensief, maar dat kwam vooral op naam van de snelle Mitchell Paul Baptist van Unitas, die zowel de 2-4 als de 2-5 voor zijn rekening nam. Vooral zijn eerste treffer mocht er zijn. Een afgeslagen corner schoot hij schitterend binnen. Kyle Doesburg tekende daarna, slechts voor de statistieken, nog voor de 3-5:

3-5 Kyle Doesburg

Een opsteker voor Kloetinge was de rentree van Remon de Vlieger, die in de voorbereiding van het seizoen geblesseerd raakte en daardoor sinds augustus niet meer in actie kwam. Vanavond viel hij een kwartier voor tijd in.

Vijf tegendoelpunten, dat is overigens al even geleden voor Kloetinge. De laatste keer dat de ploeg zoveel treffers moest incasseren was in november 2017, in de competitiewedstrijd tegen SC Feyenoord (0-5).

Kloetinge-Unitas’30 3-5 (1-0). Scheidsrechter: Niels Boel. Scoreverloop: 36. 1-0 Ruben de Jager, 48. Imran Agourram 1-1, 50. Bas Rockx 1-2, 57. Imran Agourram 1-3, 69. Kyle Doesburg 2-3, 71. Mitchell Paul Baptist 2-4, 81. Mitchell Paul Baptist 2-5, 87. Kyle Doesburg 3-5.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke (58. Jesse van der Linden), Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jop Dekker (74. Remon de Vlieger); Valentijn van Keulen (58. Jeremy Hubregtse), Reguillo Vandepitte, Jeffrey Theunisse (46. Aidan Milot); Jefry Dijkstra, Ruben de Jager (58. Kyle Doesburg), Jorik Mijnhijmer.