Mooie goals zorgen voor zege in weer en wind

Reguillo Vandepitte aan de bal

De harde wind blies de cornervlaggen nagenoeg horizontaal, terwijl de regen het zeker voor de toeschouwers nog eens extra onaangenaam maakte. Toch bood de oefenwedstrijd vanmiddag bij en tegen FC Dauwendaele ook genoeg mooie dingen.

Na de zeperd van afgelopen dinsdag tegen Unitas’30 was het elftal nu wel bij de les en won redelijk eenvoudig met 1-5. De ploeg van Jurriaan van Poelje liet zich niet verrassen door de verdienstelijke derdeklasser, waar diverse mensen met een Kloetinge-historie spelen, zoals Marijn Wijkhuis, Mart de Kroo en Maarten van Vooren.

Fraaie volley

Kloetinge was afgereisd zonder keeper Mitchell Braafhart en spits Ruben de Jager. Zij werden in de basisopstelling vervangen door Youri Bal en Kyle Doesburg. In de eerste helft kon Dauwendaele nog aardig gelijke tred houden. Het duurde ruim een half uur voordat de Middelburgers een tegendoelpunt kregen te verwerken. Reguillo Vandepitte zorgde, na een voorzet van Klaas van Hecke, met een fraaie volley voor de 0-1.

In de tweede helft werd het krachtsverschil duidelijker en kwam Kloetinge makkelijk tot scoren. Kort na de hervatting bracht Jorik Mijnhijmer met een listige steekpass Valentijn van Keulen in stelling. Hij bracht de stand op 0-2.

0-2 Valentijn van Keulen

Acht minuten later verzilverde Mijnhijmer een makkelijk gegeven strafschop (0-3). Van Poelje voerde daarna, volgens planning, wat wissels door. Zo mocht de 17-jarige Teun van Remortel, keeper bij Onder 19, zijn eerste ervaring opdoen met spelen in de hoofdmacht. Dat deed hij niet onverdienstelijk, al moest hij al binnen twee minuten een doelpunt incasseren.

De 17-jarige keeper Teun van Remortel maakt zich klaar om in te vallen.

Kort na de tegentreffer wist Jefry Dijkstra binnen enkele minuten twee keer te scoren. Vooral de tweede mocht er zijn:

1-5 Jefry Dijkstra

Daarna gebeurde er weinig noemenswaardigs meer. Kloetinge speelde de laatste twintig minuten met tien man, omdat Jorik Mijnhijmer na een flinke tik uit voorzorg naar de kant werd gehaald.

Jorik Mijnhijmer kreeg een flinke tik en werd uit voorzorg naar de kant gehaald.

Komende dinsdagavond is de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie wordt hervat. Op het Wesselopark is Kapelle de tegenstander.

FC Dauwendaele-Kloetinge 1-5 (0-1). Scoreverloop: 34. Reguillo Vandepitte 0-1, 50. Valentijn van Keulen 0-2, 58. Jorik Mijnhijmer 0-3 (penalty), 66. Mahboeb Rahimi 1-3, 68. Jefry Dijkstra 1-4, 70. Jefry Dijkstra 1-5.
Opstelling Kloetinge: Youri Bal (64. Teun van Remortel); Klaas van Hecke (59. Jeremy Hubregtse), Koen Plank, Jeroen de Jonge (59. Aidan Milot), Jop Dekker (46. Jesse van der Linden); Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte, Jeffrey Theunisse; Jorik Mijnhijmer, Kyle Doesburg (59. Remon de Vlieger), Jefry Dijkstra.