Slippertje breekt Kloetinge op bij De Kuip

Voetballen in de schaduw van De Kuip

Driekwart van de wedstrijd toonde Kloetinge vanmiddag tegen SC Feyenoord overwicht. Toch moest de ploeg zonder punten terug naar Zeeland. De 2-0 betekende de tweede nederlaag van deze competitie.

De accommodatie van de Feyenoord-amateurs – pal naast De Kuip – is fantastisch, met onder meer de indrukwekkende Giovanni van Bronckhorst-tribune. Wat pijnlijk ontbreekt is een legioen. Vermoedelijk stonden vandaag meer Zeeuwen dan Rotterdammers langs de lijn.

Winteraanwinst

Kloetinge moest het doen zonder de geblesseerde Jorik Mijnhijmer, waardoor winteraanwinst Nizar Mekkaoui voor het eerst in de basis stond. Ook Jesse van der Linden was niet inzetbaar. Huub Wolters zat, na zijn langdurige blessure, voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie, maar kwam (nog) niet in actie. Zijn laatste officiƫle wedstrijd in het eerste dateert van oktober 2020.

Jefry Dijkstra maakt zich klaar voor een vrije trap, na een overtreding
van Junior Obiku (rechts) op Klaas van Hecke

In de beginfase speelde Kloetinge, dat moeite leek te hebben met het natuurgras, weinig overtuigend. In de negende minuut gleed Klaas van Hecke even weg. Junior Obiku – zoon van de vroegere Feyenoord-held – profiteerde dankbaar van het slippertje en haalde de achterlijn. Zijn voorzet belandde bij Rowendley Martijn, die Mitchell Braafhart kansloos liet.

Te gehaast

Kloetinge had moeite om zich te herpakken. Geleidelijk slaagde de ploeg er wel in de bovenliggende partij te worden, maar het spel was te gehaast en te slordig om het Feyenoord echt lastig te maken. De beste kans was in de 37ste minuut voor Jefry Dijkstra. Zijn inzet belandde via keeper Lee-Quincy Cheuk-A-Lam op de paal:

Kans Jefry Dijkstra

Na rust was het vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van de thuisploeg. Kloetinge stak veel energie in de jacht op de gelijkmaker, maar de Feyenoord-goalie kon zelden echt op de proef worden gesteld. De beste mogelijkheden waren voor Ruben de Jager:

Kans Ruben de Jager

Jurriaan van Poelje nam extra risico’s door Klaas van Hecke te wisselen voor Kyle Doesburg: een aanvaller voor een verdediger. Maar ook dat mocht niet baten. Geleidelijk slonk bij de Kloetinge-aanhang het geloof in een goede afloop. Die verdween helemaal toen Harold Vrolijk in de 86ste minuut de 2-0 voor Feyenoord binnenkopte.

Talent

In de slotfase kwam ook de 19-jarige Dook van den Berg binnen de lijnen, een van de talenten uit de eigen gelederen. Het was, na de uitwedstrijd tegen Papendrecht (mei 2022), zijn tweede competitieduel in het eerste.

Hoe duur de punten zijn die Kloetinge in Rotterdam liet liggen, zal later blijken. De ploeg kan zich dankzij de ruime voorsprong op de ranglijst een verlies permitteren, al neemt de druk van de concurrentie nu weer toe. Wie kampioen wil worden, moet bewijzen daartegen bestand te zijn.

De video-impressie van Joep Zoeteweij:

SC Feyenoord-Kloetinge: 2-0 (1-0). Scheidsrechter: Melvin Vink. Scoreverloop: 9. Rowendley Martijn 1-0, 86. Harold Vrolijk 2-0. Gele kaarten Kloetinge: Ruben de Jager, Jop Dekker.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke (62. Kyle Doesburg), Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jop Dekker (74. Jeremy Hubregtse); Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen (86. Dook van den Berg), Jeffrey Theunisse (74. Remon de Vlieger); Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Nizar Mekkaoui.