Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Bekeravontuur nu al voorbij voor Kloetinge

Jesse van der Linden, hier in actie tegen Goes, begon weer eens in de basis (foto: Ron Quinten)

Drie dagen na het afgetekende verlies tegen Smitshoek ligt Kloetinge er ook in de districtsbeker uit. In Dordrecht bleek zelfs tweedeklasser EBOH vanavond de ploeg van Jurriaan van Poelje te machtig.

Eendracht Brengt Ons Hoger telde op Facebook al dagen af naar de wedstrijd en was duidelijk gemotiveerd om nog een ronde verder te komen in de beker. Vooraf was ook al duidelijk dat het zeker niet onmogelijk was. EBOH staat hoog in de competitie en versloeg in de beker al drie eersteklassers.

Gewijzigde opstelling

Kloetinge trad met een enigszins gewijzigde opstelling aan. Reguillo Vandepitte bleef vanwege ziekte buiten de wedstrijdselectie, terwijl vaste krachten Jop Dekker, Klaas van Hecke en Nizar Mekkaoui op de bank zaten. Jesse van der Linden, Jeremy Hubregtse en Aidan Milot begonnen in de basis. Mitchell Braafhart kreeg de voorkeur boven Milan Zabicki, die de vorige bekerwedstrijden keepte.

EBOH speelde volgens het beproefde recept van een cupfighter die de underdog is: met man en macht verdedigen en vol inzetten op de snelle tegenstoot. Dat pakte uitstekend uit voor de gastheren, vooral dankzij spits Noël Goossens, die vlak voor rust voor de 1-0 zorgde en kort na de pauze de 2-0 voorbereidde.

Aansluitingstreffer

Kloetinge had te weinig antwoord op de gedrevenheid van EBOH. Kyle Doesburg tikte een kwartier voor tijd nog wel de aansluitingstreffer binnen, op aangeven van Ruben de Jager, maar het was niet voldoende. Daardoor vliegt Kloetinge, net als drie jaar geleden tegen Baronie, er in de vierde ronde al uit. Tot ergernis van Van Poelje, die na afloop sprak van een ‘wanprestatie’.

Het vizier kan – en moet – nu weer volledig worden gericht op de competitie, waar Kloetinge alle zeilen zal moeten bijzetten om de opstomende concurrentie op afstand te houden.

EBOH-Kloetinge 2-1 (1-0). Scheidsrechter: Eddy van Yren. Scoreverloop: 41. Noël Goossens, 52. Ricardo Heuverling 2-0, 75. Kyle Doesburg 2-1. Gele kaart Kloetinge: Valentijn van Keulen.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jeremy Hubregtse (65. Remon de Vlieger), Koen Plank, Jeffrey Theunisse (83. Huub Wolters), Jesse van der Linden (46. Nizar Mekkaoui); Aidan Milot (62. Klaas van Hecke), Valentijn van Keulen, Jorik Mijnhijmer; Jefry Dijkstra, Kyle Doesburg, Ruben de Jager.