Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Routinier en talent laten Kloetinge weer lachen

Dook van den Berg viert zijn eerste treffer voor de Kloetinge-hoofdmacht (foto: Ron Quinten)

Na de teleurstelling van vorige week tegen Feyenoord herpakte Kloetinge zich vanmiddag tegen FC ‘s-Gravenzande. Op het Wesselopark hadden de bezoekers weinig in te brengen tegen de gedreven thuisploeg: 4-1. Met als kers op de taart de afsluitende goal van talent Dook van den Berg, zijn eerste doelpunt voor de Kloetingse hoofdmacht.

Maar het was vooral ook de wedstrijd van Kyle Doesburg. Sinds zijn komst – beter gezegd: terugkeer – bij Kloetinge, in de zomer van 2021, miste hij geen enkel competitieduel (inmiddels 44 op een rij). Ook al fungeert de routinier dit seizoen vooral als invaller, hij is altijd van waarde. Vanmiddag kroonde hij zich met twee ijzersterke doelpunten tot man van de wedstrijd.

Kyle Doesburg, nadat hij de 2-0 heeft gemaakt (foto: Ron Quinten)

Pas voor de vierde keer dit seizoen begon Doesburg in de basis, omdat Jorik Mijnhijmer door zijn blessure nog niet inzetbaar is. Ruben de Jager ging achter de spits spelen. Kloetinge moet het voorlopig ook doen zonder Jeroen de Jonge. Jeffrey Theunisse, afgelopen week twintig jaar geworden, toonde zich tegen ‘s-Gravenzande een waardige vervanger als centrale verdediger.

Leesbare rugnummers

Kloetinge speelde voor het eerste in de nieuwe shirts, met minder maar bredere groene strepen (en deze keer leesbare rugnummers). De ploeg speelde overtuigend en zette de tegenstanders voortdurend onder druk. De voorsprong, na een half uur, was dan ook terecht. Ruben de Jager vond Jefry Dijksta, die de bal afgemeten in de verre hoek schoof. Zijn vijfde treffer van dit seizoen

1-0 Jefry Dijkstra

Vijf minuten later legde Kyle Doesburg de defensie van s-Gravenzande pijnlijk in de luren. Met een fraaie actie gaf hij eerst Bram Sommeling en daarna Ardi Luijendijk het nakijken en tikte de bal in het doel, net voordat keeper Jurrian Jouvenaar kon ingrijpen.

2-0 Kyle Doesburg

Na lang na rust moest Jouvenaar het opnieuw afleggen tegen Doesburg. Bij een verre uittrap van Mitchell Braafhart won de spits op fysieke kracht het duel met de doelman en wist de bal vervolgens vanuit een lastige hoek toch binnen te schieten. Het was, na de thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn, de tweede keer dit seizoen dat Braafhart een assist op zijn naam kon schrijven.

3-0 Kyle Doesburg

De wedstrijd leek daarmee gespeeld, al kwam ‘s-Gravenzande snel terug tot 3-1 dankzij een doelpunt van Yuri Westhoff. De hoop van de bezoekers om het alsnog spannend te maken verdween tien minuten later, toen Rick Boers na een harde overtreding op Ruben de Jager het veld moest verlaten.

Glorieus moment

In de slotfase pakte Dook van den Berg, die eerder op de middag in Oud-Beijerland meedeed met Onder 23 (1-7 tegen SHO), zijn moment. Na een bekeken steekpass van Ruben de Jager troefde hij zijn directe tegenstander Patrick Fonseca op snelheid af en passeerde de ‘s-Gravenzande-doelman. Een glorieus moment voor het 19-jarige talent uit de eigen gelederen, dat vorige week ook al inviel en alles in zich heeft om zich op korte termijn te ontwikkelen tot een vaste waarde voor het eerste.

4-1 Dook van den Berg

Met nog twaalf wedstrijden te gaan, wordt steeds duidelijker dat Smitshoek en Capelle de voornaamste concurrenten van Kloetinge zijn. Dat geldt zeker voor de tweede periode, waar de drie nog strijden om de titel, met op dit moment de beste papieren voor Capelle.

Hier de complete samenvatting van de middag, gemaakt door Joep Zoeteweij:

KLOETINGE – GRAVENZANDE from joep zoeteweij on Vimeo.

Dook van den Berg passeert keeper Jurrian Jouvenaar (foto: Ron Quinten)

Kloetinge-FC ‘s-Gravenzande: 4-1 (2-0). Scheldsrechter: John Kraak. Scoreverloop: 29. Jefry Dijkstra 1-0, 33. Kyle Doesburg 2-0, 52. Kyle Doesburg 3-0, 58. Yuri Westhoff 3-1, 83. Dook van den Berg 4-1.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeffrey Theunisse, Jop Dekker; Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen (84. Aidan Milot), Ruben de Jager; Jefry Dijkstra (84. Remon de Vlieger), Kyle Doesburg (84. Jeremy Hubregtse), Nizar Mekkaoui (78. Dook van den Berg).

Aanvoerder Reguillo Vandepitte in duel met Twan van Meerten (foto: Ron Quinten)