Sterk Kloetinge geeft geen krimp in Spijkenisse

(foto: Sven Tilleman)

Mocht Kloetinge over enkele maanden opnieuw het kampioenschap kunnen vieren – en dat wordt met de week wat minder onwaarschijnlijk – dan zal het vast eens terugdenken aan wedstrijden zoals vanmiddag. Dat zijn duels waar, over een heel seizoen bekeken, uiteindelijk het verschil kan worden gemaakt.

In en tegen Spijkenisse haalde de ploeg van Jurriaan van Poelje opnieuw de drie punten binnen, op klasse (in de eerste helft) en op vechtlust (tweede helft). De terechte voorsprong halverwege moest na rust met hand en tand worden verdedigd. Dat lukte, zoals zo vaak de afgelopen maanden. En dat is geen toeval.

Te laag op de ranglijst

Kloetinge trad met dezelfde formatie aan als vorige week en wist dat het zich kon opmaken voor een lastige wedstrijd. Spijkenisse is tot nu toe de enige ploeg die op het Wesselopark punten wist te halen (1-1), maarstaat te laag op de ranglijst, gezien de kwaliteiten.

(foto: Sven Tilleman)

De ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ waar Van Poelje zo op hamert, kwam meteen naar boven drijven. Kloetinge had vóór rust duidelijk het betere van het spel en nam Spijkenisse in de houdgreep. De voorsprong, na ruim een half uur spelen, was dan ook terecht. Kyle Doesburg kopte een voorzet van Jefry ‘Mr. Assist’ Dijkstra binnen, onhoudbaar voor doelman Ragip Ozrak.

0-1 Kyle Doesburg (video: Joep Zoeteweij)

Spijkenisse legde zich duidelijk nog niet bij een nederlaag neer. Na rust ging de ploeg gedreven op zoek naar de gelijkmaker en nam daarbij risico’s, waardoor Kloetinge vol aan de bak moest. Dat leverde diverse kansen op, maar die bleven onbenut. In de slotfase was het vooral doelman Mitchell Braafhart – hij weer – die Kloetinge overeind hield. Met een geweldige redding voorkwam hij onder meer dat Mika Weerts kon scoren.

De video-impressie van Joep Zoeteweij:

Wederom drie punten dus. En dat terwijl concurrenten Smitshoek (0-1 tegen ARC) en Capelle (0-0 tegen FC ‘s-Gravenzande) punten lieten liggen. Daardoor is de voorsprong inmiddels opgelopen tot zeven punten.

Tweede periode

Bovendien leidt Kloetinge, met nog één wedstrijd te gaan, in de tweede periode. Capelle volgt op één punt, ARC en Smitshoek op drie punten. De beslissing valt over twee weken, als de topper thuis tegen Smitshoek op het programma staat.

Top-5 tweede periode

Kort voor tijd viel vanmiddag Huub Wolters in bij Kloetinge. Dat betekende zijn rentree in het eerste, na een lange periode van blessureleed. Zijn laatste duel dateerde al van bijna tweeënhalf jaar geleden: 3 oktober 2020, de (verloren) uitwedstrijd tegen Heinenoord (3-0), die vanwege de coronamaatregelen zonder publiek werd gespeeld.

Huub Wolters (midden) maakte zijn rentree in het eerste (foto: Sven Tilleman)

Spijkenisse-Kloetinge: 0-1 (0-1). Scheidsrechter: Luc Baars. Scoreverloop: 33. Kyle Doesburg 0-1. Gele kaart Kloetinge: Jop Dekker.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeffrey Theunisse, Jop Dekker; Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen (72. Dook van den Berg), Ruben de Jager (84. Huub Wolters); Jefry Dijkstra, Kyle Doesburg, Nizar Mekkaoui (90. Jeremy Hubregtse).