Kloetinge toont zich een waardige koploper

Reguillo Vandepitte en Ruben de Jager vieren een van de doelpunten (foto: Ron Quinten)

Eén helft kon Achilles Veen, vanmiddag op bezoek op het Wesselopark, het nog enigszins bijbenen. Na rust was het er geen houden meer aan tegen Kloetinge, dat zich een waardige koploper toonde en met 4-1 won. Dat was bovenal een teamprestatie.

Ruben de Jager en Jop Dekker waren na hun schorsing terug in de basiself. Ook het tienertalent Dook van den Berg stond, net als vorige week tegen Jodan Boys, aan de aftrap (en maakte opnieuw de negentig minuten vol). De consequentie was wel dat Valentijn van Keulen genoegen moest nemen met een plaats op de bank, voor het eerst sinds 17 september 2022 (thuiswedstrijd tegen Spijkenisse).

Jeffrey Theunisse en Koen Plank (foto: Ron Quinten)

Het was bijna tien jaar geleden dat Achilles Veen voor het laatst op bezoek was. Toen, in september 2013, verloor Kloetinge met 1-2 en incasseerde twee rode kaarten. Vanmiddag probeerde de ploeg van Jurriaan van Poelje vanaf het eerste fluitsignaal met dominant voetbal duidelijk te maken dat de punten deze keer in eigen huis zouden blijven.

Ruben de Jager maakt het de Veense defensie lastig (foto: Ron Quinten)

Kloetinge probeerde driftig een bres te slaan in de Veense defensie. Dat leverde diverse kansen op, waarbij het geluk en de precisie aanvankelijk ontbraken. In de 28e minuut was het wel raak. Ruben de Jager sneed op zijn kenmerkende wijze naar binnen, wachtte even met schieten en verraste keeper Jorn Wagener alsnog in de korte hoek.

1-0 Ruben de Jager

Het fysiek sterke Achilles kon er slechts wat speldenprikken tegenover stellen. Toch kreeg het op slag van rust de gelijkmaker in de schoot geworpen. Een voorzet van rechts werd door Koen Plank ongelukkig in eigen doel getikt, onhoudbaar voor Mitchell Braafhart (die zijn honderdste competitiewedstrijd voor Kloetinge keepte).

Geen buitenspel

Kort na rust werd al snel het verschil gemaakt. Na een corner van Jefry Dijkstra belandde de bal bij Reguillo Vandepitte, die hoog voorgaf op Ruben de Jager. Achilles Veen ging er ten onrechte van uit dat De Jager buitenspel stond en greep nauwelijks in, waardoor De Jager vrij kon inkoppen. Het was zijn vijftiende treffer van het seizoen, waarmee hij de koppositie herovert in het topscorersklassement van de vierde divisie.

2-1 Ruben de Jager
Ruben de Jager kopt de 2-1 binnen. Achilles Veen appelleert ten onrechte voor hands (foto: Ron Quinten)

Kloetinge bleef, ook na de nieuwe voorsprong, ijverig en geconcentreerd als collectief spelen, waardoor Achilles Veen nauwelijks kans kreeg om terug in de wedstrijd te komen. In de 68e minuut kon Reguillo Vandepitte vrij uithalen na goed voorbereidend werk van Jefry Dijkstra: 3-1.

3-1 Reguillo Vandepitte

Zes minuten later maakte Valentijn van Keulen, net een paar minuten in het veld, er op een prachtige manier ook nog 4-1 van. Een voorzet van, opnieuw, Jefry Dijkstra schoot hij strak in de bovenhoek:

4-1 Valentijn van Keulen

Ook in het resterende kwartier had Kloetinge de zaken volledig onder controle en speelde de wedstrijd rustig uit. Jefry Dijkstra en Reguillo Vandepitte waren nog dicht bij de 5-1, maar zagen hun inzet net naast gaan. Koen Plank, die als enige Kloetinge-speler tot nu toe geen minuut in de competitie had gemist, maakte in de slotfase plaats voor Huub Wolters.

Bekijk de complete samenvatting, gemaakt door Joep Zoeteweij:

Kloetinge-Achilles Veen, 11 maart 2023

Al met al een terechte en afgetekende overwinning voor Kloetinge, dat Smitshoek en Goes opnieuw punten zag verliezen. Alleen Capelle (al zes wedstrijden op rij zonder tegendoelpunt!) blijft in het spoor, door in de laatste minuut te scoren tegen Jodan Boys (1-0). Het verschil is nog altijd vijf punten.

Volgende halte voor Kloetinge: De Derby bij en tegen Goes, op vrijdagavond 24 maart.

Reguillo Vandepitte scoorde de 3-1 (foto: Ron Quinten)

Kloetinge-Achilles Veen 4-1 (1-1). Scheidsrechter: Melvin Vink. Scoreverloop: 28. Ruben de Jager 1-0, 45. Koen Plank (e.d.) 1-1, 50. Ruben de Jager 2-1, 68. Reguillo Vandepitte 3-1, 74. Valentijn van Keulen 4-1. Gele kaart Kloetinge: Nizar Mekkaoui.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank (77. Huub Wolters), Jeffrey Theunisse, Jop Dekker; Reguillo Vandepitte, Dook van den Berg, Jorik Mijnhijmer (70. Valentijn van Keulen); Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Nizar Mekkaoui (64. Kyle Doesburg).

De spelers bedanken na afloop de supporters (foto: Rolf Bosboom)