Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Concurrentie hijgt in de nek van Kloetinge

Kyle Doesburg schiet op doel

Bijna een jaar geleden zette Kloetinge bij en tegen Nieuwenhoorn een cruciale stap naar het kampioenschap. Vandaag was de ploeg terug in Hellevoetsluis voor een wedstrijd die opnieuw een breekpunt in de competitie dreigt te worden, maar dan in minder positieve zin.

Want Kloetinge ging hard onderuit, met 4-1, terwijl de andere kanshebbers voor de titel ditmaal wel wisten te winnen. Capelle is inmiddels op drie punten genaderd. Smitshoek, Goes en Nieuwenhoorn bevinden zich ook binnen de marge van vijf punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. De concurrentie hijgt Kloetinge dus inmiddels serieus in de nek.

Improviseren

Jurriaan van Poelje moest improviseren voor het duel van vanmiddag. Koen Plank was na zijn vijfde gele kaart geschorst, waardoor Huub Wolters voor het eerst dit seizoen een basisplaats kreeg. Jefry Dijkstra (ziek geweest) en Ruben de Jager begonnen noodgedwongen op de bank. Bij De Jager had dat te maken met trieste familieomstandigheden. Kloetinge speelde om die reden ook met rouwbanden. Aan het duel ging een indrukwekkende minuut stilte vooraf.

De spelers komen het veld op

Twee weken geleden zakte Kloetinge op eigen veld pijnlijk door het ijs tegen Zwaluwen. De ploeg kwam toen een snelle tegengoal niet te boven. Vanmiddag gebeurde hetzelfde tegen Nieuwenhoorn. Na nog geen zeven minuten kreeg Gregory Paula, uit het oog verloren door de Zeeuwse defensie, alle ruimte om een voorzet van Frank de Regt knap binnen te schieten.

Kloetinge was, zeker in de eerste helft, niet bij machte daarop een passend antwoord te vinden. Nieuwenhoorn haalde in een 5-3-2-opstelling vakkundig de angel uit elke aanval en was in de omschakeling aanmerkelijk gevaarlijker. Voor Kloetinge bleef het bij spaarzame kansjes.

Risico’s nemen

Van Poelje kon in de rust weinig anders dan flink ingrijpen en risico’s nemen. Jefry Dijkstra en Ruben de Jager maakten alsnog hun opwachting, ten koste van twee verdedigers (Klaas van Hecke en Huub Wolters). Dat zorgde voor veel meer dreiging, mede doordat Kloetinge ook het tempo omhoog gooide. Toch hoefde doelman Mike van de Wijngaart zelden tot het uiterste te gaan. Ook de reeks vrije trappen en corners stichtten uiteindelijk te weinig gevaar.

Corner voor Kloetinge

De nekslag voor Kloetinge kwam in de 65e minuut. Lukas Hamann zette Jop Dekker bruut opzij, passeerde Jeroen de Jonge en schoot in de korte hoek raak: 2-0. Daarna leek het vertrouwen om alsnog een of meer punten mee naar huis te nemen, weg te sijpelen. Het laatste restje verdween een klein kwartier later, toen Melvin Winterberg zorgde voor de 3-0.

Finn de Mol, die in november 2021 al eens meedeed in een bekerwedstrijd (tegen Yerseke), zorgde nog wel voor een lichtpuntje aan Kloetingse kant. Het 18-jarige talent viel in de slotfase in en maakte daarmee zijn competitiedebuut in het eerste. Dat bekroonde hij met een doelpunt, na een goede actie van Kyle Doesburg.

3-1 Finn de Mol

Het slotakkoord was niettemin voor Nieuwenhoorn, met het mooiste doelpunt van de middag. Jeroen van der Wal schoot tijdens een snelle counter de bal van flinke afstand loepzuiver achter Mitchell Braafhart.

Kloetinge is op dit moment niet goed genoeg, stelde Jurriaan van Poelje na afloop gelaten vast. De nederlaag tegen Zwaluwen lijkt geen incident te zijn geweest. Desondanks heeft ploeg nog alles in eigen hand. Het zal een loodzware opgave om de concurrentie op afstand te houden, maar onmogelijk is het allerminst.

Daarvoor is komende zaterdag in eigen huis in elk geval een goed resultaat nodig tegen Odin’59. De ploeg uit Heemskerk verloor vandaag van ARC en incasseerde twee rode kaarten.

Nieuwenhoorn-Kloetinge 4-1 (1-0). Scheidsrechter: Remco Schul. Scoreverloop: Gregory Paula 1-0, 65. Lukas Hamann 2-0, 79. Melvin Winterberg 3-0, 85. Finn de Mol 3-1, 91. Jeroen van der Wal 4-1. Gele kaarten Kloetinge: Jeffrey Theunisse, Klaas van Hecke.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke (46. Jefry Dijkstra), Huub Wolters (46. Ruben de Jager), Jeroen de Jonge, Jop Dekker; Valentijn van Keulen (79. Finn de Mol), Reguillo Vandepitte, Jeffrey Theunisse; Jorik Mijnhijmer, Kyle Doesburg, Nizar Mekkaoui (83. Remon de Vlieger).