Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Onherkenbaar Kloetinge mist elke overtuiging

Nizar Mekkaoui aan de bal. Onder anderen Jeffrey Theunisse en Reguillo Vandepitte kijken toe.

Op een kletsnat Wesselopark worstelde Kloetinge vanmiddag zonder boven te komen. De ploeg was geen schim van zichzelf tegen Zwaluwen, dat met 1-3 won. En daar viel niets op af te dingen. Een geluk bij een ongeluk voor Kloetinge: de concurrentie ging ook onderuit.

,,De spelers beseffen dat hét momentum is aangebroken, iets dat we met beide handen moeten aangrijpen’’, zei Jurriaan van Poelje vooraf tegen de PZC over de beslissende fase in de titelstrijd. ,,Het vertrouwen, de energie en de vorm zijn er.”

Daar was vanmiddag weinig van te merken. Het elftal miste ‘gif’ en overtuiging, liet zich veel te makkelijk aftroeven en liep vanaf het begin achter de feiten aan. ,,Ik denk dat we onszelf heel diep moeten schamen”, verklaarde Ruben de Jager na afloop onomwonden voor de camera van Omroep Zeeland.

Geen ontzag

Dat was vooral ook de verdienste van de bezoekers uit Vlaardingen, die vanaf de aftrap een vastberaden indruk maakten en geen ontzag toonden voor de koploper. Het spel van Zwaluwen – veel lange ballen richting de snelle spitsen – was misschien niet heel creatief, maar wel uiterst effectief. Het zorgde in elk geval voor kans op kans.

Beide ploegen komen het veld op.

Vijf keer eerder bezocht Zwaluwen het Wesselopark en opende in al die wedstrijden de score. Dat was vandaag niet anders. Al na enkele minuten lag de bal op de stip, nadat Mitchell Braafhart Patrick Triep onderuit had gehaald. Pjotr Jongste verzilverde de strafschop.

Het lukte Kloetinge daarna niet om de rust te bewaren. De defensie maakte een kwetsbare indruk en de slag op het middenveld werd keer op keer verloren, waardoor de beste mogelijkheden voor Zwaluwen waren. Namens de thuisploeg was Ruben de Jager nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar verder werd doelman (en oud-prof) Boy de Jong nauwelijks echt op de proef gesteld.

Op een haar na

Na rust ging de thuisploeg driftig op zoek naar de 1-1. Die leek er al snel te komen, toen De Jager een voorzet van Reguillo Vandepitte voor het intikken leek te hebben. Hij miste de bal op een haar na:

Kans Ruben de Jager

Daarna verzandde het spel van Kloetinge al weer snel tot het bedenkelijke niveau van de eerste helft en was het voor de supporters vooral hopen op een opleving. Die bleef uit. Sterker nog: Zwaluwen kwam in de 57e minuut op 0-2. Koen Plank protesteerde bij de grensrechter vanwege (vermeend) buitenspel, wat hem zijn vijfde gele kaart van het seizoen opleverde. Daardoor mist hij over twee weken de zware uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn.

Van Poelje kon, in een poging alsnog punten binnen te slepen, weinig anders doen dan veel risico’s nemen. Hij ging met een man minder achterin spelen en wisselde uiteindelijk drie verdedigers. Maar ook invallers zoals Kyle Doesburg en Dook van den Berg konden niet voor een ommekeer zorgen.

Zesde doelpunt

Jazzy Adams gooide een kleine twintig minuten voor tijd de wedstrijd helemaal in het slot, door fraai voor de 0-3 te zorgen. De tegentreffer even later van Kloetinge – Reguillo Vandepitte kopte een voorzet van Klaas van Hecke binnen, zijn zesde doelpunt deze competitie – was vooral voor de statistieken. Het heilige geloof in een wonder op de valreep ontbrak.

Zwaluwen bezorgde Kloetinge de vierde nederlaag van het seizoen.

Net als vorig seizoen houdt de concurrentie Kloetinge op mindere dagen in het zadel, door zelf ook punten te verspelen. Vandaag gingen Capelle (2-5 tegen Goes), Nieuwenhoorn (4-2 tegen ARC) én Odin’59 (3-2 tegen Poortugaal) onderuit, terwijl Smitshoek bij Spijkenisse niet verder kwam dan 1-1. Daarmee blijft de marge met de eerste achtervolger zes punten.

Kloetinge-Zwaluwen 1-3 (0-1). Scheidsrechter: Stefan van Egmond. Scoreverloop: Pjotr Jongste (penalty) 0-1, 57. Etsong Galong 0-2, 72. Jazzy Adams 0-3, 76. Reguillo Vandepitte. Gele kaarten Kloetinge: Jorik Mijnhijmer en Koen Plank.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke (79. Jeremy Hubregtse), Koen Plank (67. Huub Wolters), Jeroen de Jonge (64. Dook van den Berg), Jeffrey Theunisse; Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte, Jorik Mijnhijmer (64. Kyle Doesburg); Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Nizar Mekkaoui.