Titel nu echt binnen handbereik voor Kloetinge

Kyle Doesburg schiet de 1-0 binnen. Niels Groeneveldt (links) en Steven Hamann van Poortugaal komen te laat (foto: Ron Quinten)

Het was een van de minste wedstrijden van het seizoen, maar na negentig minuten telde alleen dat wat op het scorebord stond: Kloetinge-Poortugaal 1-0. Kyle Doesburg was de matchwinner.

Na afloop was er vooral opluchting, want dankzij de zege blijft de marge met Capelle – dat probleemloos won van De Dijk (6-0) – vijf punten, met nog twee wedstrijden te gaan. Puntverlies vanmiddag zou de druk op Kloetinge fors hebben opgevoerd, zeker met de zware uitwedstrijd komende week tegen ARC voor de boeg. Nu is de titel toch echt binnen handbereik.

Ruben de Jager (foto: Ron Quinten)

Zoals verwacht werd Kloetinge gedwongen om diep te gaan om de drie punten veilig te stellen. Poortugaal, dat het moest doen zonder divisietopscorer Jeffrey Duijnstee, is een lastig te bespelen ploeg, zo bleek vorig jaar november al in de uitwedstrijd. ,,Schrijf maar op: de komende wedstrijd gaat Kloetinge punten verspelen”, riep Capelle-trainer Roy Brinkman dan ook stoer afgelopen week in de media. Zijn woorden bleken minder profetisch dan Brinkman hoopte.

Kyle Doesburg maakt het Poortugaal-doelman Marvin Nootenboom lastig (foto: Ron Quinten)

Bij Kloetinge stond Gianni Vandepitte voor de derde wedstrijd op rij in de basis. Ruben de Jager was terug op de spitspositie, terwijl Kyle Doesburg op de linkerflank begon. Onder anderen Jorik Mijnhijmer en Nizar Mekkaoui moesten het doen met een reserverol. Valentijn van Keulen was niet inzetbaar.

Aanvoerder Reguillo Vandepitte gaat voorop, als de spelers het veld op komen

Voor de neutrale toeschouwer bood de wedstrijd bitter weinig spektakel. Zeker in de eerste helft, waarin Poortugaal licht de overhand had, waren de serieuze kansen op één hand te tellen. Ook bij de diverse corners en vrije trappen kon Kloetinge nauwelijks gevaar stichten. De ploeg mocht blij zijn dat het niet met een achterstand de rust in ging.

De tweede helft was van beide kanten niet veel beter, al had Kloetinge meer controle dan in het eerste bedrijf. Toch kwam de treffer min of meer uit de lucht vallen. Een schitterende verre pass van Klaas van Hecke viel precies voor de voeten van Kyle Doesburg, die even zo fraai doelman Marvin Nootenboom passeerde: 1-0. Daarmee staat de teller voor Doesburg deze competitie inmiddels op negen goals.

1-0 Kyle Doesburg

Poortugaal bleef daarna met lange ballen de snelle aanvallers Gerwin Lake en Qrushinco Rosina zoeken, maar de thuisploeg had het achterin behoorlijk op orde. Lake was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij kreeg bij een voorzet zijn hoofd niet goed tegen de bal. Kloetinge speelde de wedstrijd daarna redelijk beheerst uit.

Nizar Mekkaoui houdt Nino Voorn van zich af (foto: Ron Quinten)

Het was de achttiende zege van het seizoen (een clubrecord). Daarmee doet de ploeg wat het al zo vaak dit seizoen heeft gedaan en waardoor het nu ook het kampioenschap voor het grijpen heeft: in lastige wedstrijden uiteindelijk toch de volle buit pakken. Voor de elfde keer werd er met slechts één doelpunt verschil gewonnen.

De wedstrijd in bijna zes minuten, gezien door Joep Zoeteweij:

Of het lukt om tegen ARC het matchpoint te verzilveren, zal moeten blijken. Ook dat zal weer een zware opgave worden, niet in de laatste plaats omdat ARC nog aast op een periodetitel.

De spelers vieren de overwinning met de aanhang

Kloetinge-Poortugaal 1-0 (0-0). Scheidsrechter: Luc Tussingh. Scoreverloop: 55. Kyle Doesburg 1-0. Gele kaarten Kloetinge: Jop Dekker en Kyle Doesburg.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jop Dekker; Reguillo Vandepitte, Jeffrey Theunisse, Gianni Vandepitte (56. Nizar Mekkaoui); Jefry Dijkstra (78. Dook van den Berg), Ruben de Jager (89. Jorik Mijnhijmer), Kyle Doesburg.