Dit worden de 17 tegenstanders van Kloetinge

De indeling voor het nieuwe seizoen is bekend. Kloetinge komt uit in de derde divisie B. Tegen een groot deel van de tegenstanders werd nog niet eerder gespeeld.

Dat heeft alles te maken met de samenvoeging van het zaterdag- en zondagvoetbal op dit niveau. Voorheen was er één derde divisie voor de zaterdag en één derde divisie voor de zondag. De clubs die daarin uitkwamen, moesten daardoor het hele land door. Hoek reisde vorig jaar bijvoorbeeld naar Harkema en Assen.

Door de nieuwe opzet is er een regionale verdeling mogelijk: één derde divisie voor het noordelijke deel van het land en één derde divisie voor het zuidelijke deel. Daardoor blijven de reisafstanden enigszins beperkt.

4382 kilometer in de bus

Voor Kloetinge gaat het om in totaal 4382 kilometer, heen en weer en gerekend over de kortste route van en naar het Wesselopark. Vorig jaar was dat precies 1000 kilometer minder: 3382, met toen nog twee uitwedstrijden minder. Gemiddeld moet de spelersbus per uitduel 33 kilometer meer rijden: 258 tegen 225 kilometer.

TegenstanderPlaatsAfstand (km, enkele reis)Vorig seizoenKlassering 22/23Laatste ontmoeting
AWCWijchen1654e divisie B zondag9-
BarendrechtBarendrecht1003e divisie A zaterdag516 maart 2002
BaronieBreda793e divisie B zondag1629 januari 2020
Blauw Geel’38Veghel1453e divisie B zondag4-
GemertGemert1633e divisie B zondag11-
Groene SterHeerlen1803e divisie B zondag1325 september 2019
HoekHoek363e divisie A zaterdag929 augustus 2015
OJC RosmalenRosmalen1293e divisie B zondag5-
OSS’20Oss1483e divisie B zondag14-
QuickDen Haag1203e divisie B zondag9-
Sportlust '46Woerden1373e divisie A zaterdag69 juni 2018
SteDoCoHoornaar1153e divisie A zaterdag35 april 2014
SV MeerssenMeerssen1694e divisie B zondag1-
TECTiel1442e divisie15-
TOGBBerkel en Rodenrijs1143e divisie B zondag8-
UNAVeldhoven1373e divisie B zondag7-
UnitasGorinchem1103e divisie B zondag12-

Het verste weg zijn de Limburgse tegenstanders: Groene Ster in Heerlen (180 kilometer enkele reis) en SV Meerssen (169 kilometer). Afgelopen seizoen waren Odin’59 (188 kilometer) en De Dijk (183 kilometer) nog iets verder weg.

Maar liefst 12 opponenten zijn zondagclubs. Die uitwedstrijden speelt Kloetinge in principe op zaterdagavond. Dat zal even wennen zijn. En laat thuis.

Nog twee promovendi

Naast Kloetinge zitten nog twee promovendi in de nieuwe derde klasse B: SV Meerssen en AWC. SV Meerssen werd afgelopen seizoen zondagkampioen. AWC eindigde slechts als negende, maar wist dankzij een periodetitel en de nacompetitie toch te promoveren. De enige degradant is TEC, dat via de nacompetitie de tweede divisie moest verlaten.

De meeste nieuwe tegenstanders zijn onbekenden voor Kloetinge. Alleen tegen Barendrecht, Baronie, Groene Ster, Hoek, Sportlust ’46 en SteDoCo werden wel eens officiële wedstrijden gespeeld. In competitieverband geldt dat alleen voor Barendrecht, Hoek en SteDoCo.

Voor hoofdtrainer Jurriaan van Poelje zijn de meeste zondagclubs zeker niet onbekend, dankzij zijn jarenlange ervaring als oefenmeester van Baronie. Komend seizoen speelt Kloetinge ook tegen zijn oude club.

Derby tegen Hoek

De promotie naar de derde divisie betekent voor Kloetinge ook de terugkeer van de derby tegen Hoek. Precies tien jaar geleden zaten de Zeeuwse kemphanen voor het laatst in dezelfde competitie. Hoek won in eigen huis (1-0). Op het Wesselopark werd het remise: 2-2. Bij Hoek speelden toen onder anderen Reguillo Vandepitte (die ook scoorde) en Kyle Doesburg. Nu dragen ze het groen-wit.

Januari 2022: Jefry Dijkstra passeert Karim Bannani in een oefenwedstrijd tegen Hoek.
Komend seizoen staat de derby tegen Hoek weer op het programma
(foto: Ron Quinten)

De laatste officiële ontmoeting is al bijna acht jaar geleden. Toen troffen de Hoek en Kloetinge elkaar op het Wesselopark in de eerste ronde van de districtsbeker. Het werd 1-1, dankzij een late gelijkmaker van Francis Kabwe Manengela. Ook toen deden Vandepitte en Doesburg mee voor Hoek. Voor Kloetinge stonden, van de huidige selectie, Julius Bliek en Roy Mulder op het veld.

Het wedstrijdschema voor de derde divisie wordt zaterdag 8 juli bekend.