Kloetinge treft rijzende ster in KNVB-beker

De nagenoeg voltallige selectie van Kloetinge, vanavond aan het begin van de training

De eerste tegenstander van Kloetinge in de strijd om de KNVB-beker is csv BOL. Wie zegt u? Ook op het Wesselopark, waar de Zeeuwse hoofdmacht dinsdagavond trainde, deed de naam bij weinig mensen een belletje rinkelen. Dat is niet zo heel verwonderlijk. Tot tien jaar geleden speelde de Christelijke Sport Vereniging Broek op Langedijk nooit hoger dan de derde klasse.

Maar sindsdien is de Noord-Hollandse ploeg aan een opmars bezig. Na vijf jaar volgde de promotie naar de tweede klasse en eind mei werd de titel binnengesleept in de eerste klasse, met Montfoort SV’19 (tegenstander van Kloetinge in het seizoen 2019/2020) en Zuidvogels als belangrijkste concurrenten.

Halve finale

Komend seizoen kan BOL, met net als Kloetinge groen/wit als clubkleuren, aan de bak in de vierde divisie A. Dat de ploeg ook de KNVB-beker mag aantreden, heeft zij te danken aan de goede prestaties in districtsbeker, waar de halve finale werd gehaald. Daarin werd BOL na strafschoppen uitgeschakeld door Eemdijk.

De wedstrijd tegen Kloetinge wordt op zaterdag 12 augustus gespeeld op het Wesselopark. Dat betekent een flinke reis voor de spelers van BOL: in totaal 426 kilometer, heen en terug.

Elfde deelname aan KNVB-beker

Voor Kloetinge wordt het de elfde keer dat de club meedoet om de KNVB-beker. De eerste keer was in het seizoen 1999/2000, de laatste keer vier jaar geleden. Het avontuur duurde nooit langer dan twee rondes. In 2019 werd nog wel op eigen veld gewonnen van Lienden (1-0), maar daarna bleek Groene Ster – komend seizoen opponent in de competitie – met 2-0 te sterk.

Het streven van Kloetinge is de twee kwalificatierondes te overleven. Daarna stromen de profclubs in en maken de amateurteams kans op droomaffiches. In het verleden bracht de strijd om de ‘dennenappel’ onder anderen NAC (1999), RBC (2001), FC Groningen (2001, met Arjen Robben in de basis), FC Twente (2003) en Telstar (2012) naar Kloetinge.