Nog werk aan de winkel voor zoekend Kloetinge

Gianni Vandepitte wordt vastgehouden. Ruben de Jager kijkt toe (foto: Ron Quinten)

Ineens is er nog maar een week te gaan voordat het nieuwe seizoen voor Kloetinge echt begint. Komende zaterdag is de eerste wedstrijd voor de KNVB-beker, tegen BOL. Een week later start de competitie al. Toch oogde de ploeg gisteravond in de eerste oefenwedstrijd, bij en tegen Goes, nog wat onwennig en zoekende.

Het vrijdagavondduel, dat zo’n vijfhonderd toeschouwers trok, is hooguit een eerste graadmeter waaraan weinig conclusies kunnen worden verbonden. Tegelijkertijd wil niemand zo’n derby, ook al heeft deze een oefenkarakter, verliezen. Daarom ging het er stevig aan toe en voelde Kloetinge zich enigszins ‘bestolen’, omdat de scheidsrechter een doelpunt (?) niet goedkeurde.

Julius Bliek, terug in het groen-wit (foto: Ron Quinten)

Voor de supporters was de wedstrijd vooral ook een kennismaking met de nieuwe spelers, die allemaal in actie kwamen. Linksback Ellas Meijer en linksbuiten Mitchell Paul Baptist stonden aan de aftrap, samen met de teruggekeerde Julius Bliek. Zenya Deurloo, Yassin Ouja en Daan Schouw vielen in de tweede helft in, evenals Rubin van der Hooft (Onder 23). Kloetinge mist voorlopig nog Roy Mulder (op de weg terug na zijn langdurige blessure) en Klaas van Hecke (revaliderend na een operatie). Aidan Milot nam tegen Goes de rol van Van Hecke als rechtsback over.

Mitchell Paul Baptist (foto: Ron Quinten)

Goes had zeker in de eerste helft duidelijk het betere van het spel, terwijl Kloetinge moeite had met de snelheid van de tegenstander. Mitchell Braafhart moest al snel redding brengen, maar ook hij wist na een kwartier spelen niet te voorkomen dat Erwin Franse alsnog voor de 1-0 zorgde. Kloetinge kon er weinig tegenover stellen. Veel duels gingen verloren, passes kwamen te weinig aan en de automatismen zijn vaak nog niet ingesleten. De beste kansen op een gelijkmaker waren voor Gianni Vandepitte, maar hij miste in korte tijd twee keer van dichtbij.

Ellas Meijer. Rechts: Rowan Traas (foto: Ron Quinten)

In de tweede helft – waarin volop werd gewisseld – ging het meer gelijk op, zonder dat Kloetinge het doelman Matthew Lentink echt lastig kon maken. Na afloop werd vooral gesproken over het snoeiharde schot van Jefry Dijkstra, dat via onder meer de lat terug het veld in caramboleerde. Menigeen was ervan overtuigd dat de bal de doellijn had gepasseerd, maar de grens- en scheidsrechter oordeelden van niet. De eigen beelden geven helaas geen uitsluitsel (maar in de samenvatting van de PZC lijkt het toch echt een doelpunt):

Het bleef uiteindelijk 1-0. Een opsteker voor Goes, dat in het spoor van de buurman ook naar de derde divisie wil. Voor Kloetinge is het duel vooral een signaal dat het – ondanks de korte voorbereidingstijd – nog wel wat werk heeft te verzetten, om klaar te zijn voor de wedstrijden waar het resultaat echt telt. Komende dinsdagavond oefent de ploeg tegen Jong Sparta.

Rubin van der Hooft maakte zijn eerste minuten in de Kloetingse hoofdmacht (foto: Ron Quinten)

Goes-Kloetinge 1-0 (1-0). Scheidsrechter: Rick Sturm. Scoreverloop: 16. Erwin Franse 1-0. Gele kaarten Kloetinge: Julius Bliek, Zenya Deurloo en Jeffrey Theunisse.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart (69. Milan Zabicki); Aidan Milot (75. Rubin van der Hooft), Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer (69. Jeroen de Jonge); Reguillo Vandepitte (58. Valentijn van Keulen), Jeffrey Theunisse (69. Dook van den Berg), Gianni Vandepitte (46. Zenya Deurloo); Jefry Dijkstra (69. Yassin Ouja), Ruben de Jager (69. Daan Schouw), Mitchell Paul Baptist (46. Kyle Doesburg)
.

Vooraf was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Paul Telussa (foto: Ron Quinten)