Sterk Kloetinge knikkert BOL uit KNVB-beker

Ruben de Jager in duel met Jurre van Lingen

Net als vier jaar geleden heeft Kloetinge de eerste kwalificatieronde voor de KNVB-beker doorstaan. Toen werd op eigen veld Lienden met 1-0 verslagen. Vanmiddag was het, ook op het Wesselopark, een – uiteindelijk eenvoudige – zege op BOL (Broek op Langedijk): 6-0, met alleen maar mooie goals.

Met slechts twee oefenwedstrijden in de benen, moest Kloetinge vandaag voor het eerst echt aan de bak. Het was lastig om de tegenstander goed in te schatten. BOL is landelijk nog een relatief onbekende naam, maar de club heeft de laatste jaren veel progressie geboek. Op 27 mei werd de titel in de eerste klasse behaald, waardoor de ploeg dit seizoen speelt in de vierde divisie.

Opkomst van beide ploegen

BOL had de verre reis vanuit Noord-Holland – de heenreis duurde drie uur – niet ondernomen om alleen maar af te wachten en te loeren op de counter. ,,Als je zo’n stuk moet reizen, wil je winnen ook”, zei keeper Romain de Jong vooraf in het Noordhollands Dagblad. De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en waren het eerste kwartier zeker niet de mindere.

Kloetinge startte met onder anderen aanwinsten Mitchell Paul Baptist en Zenya Deurloo in de basis en Aidan Milot en Jeffrey Theunisse als (tijdelijke) backs. Het duurde even voordat Kloetinge greep kreeg op het spel van BOL. Na twintig minuten was het Ruben de Jager die de ban brak. Na een lange pass van Koen Plank legde hij tegenstander Rik Molenaar in de luren en rondde fraai af.

1-0 Ruben de Jager

In de slotfase van de eerste helft bezegelde Kloetinge het lot van BOL. Eerst was het Jefry Dijkstra die na een combinatie van Zenya Deurloo en Ruben de Jager doelman De Jong passeerde. In de extra tijd tekende Julius Bliek met een kopbal voor de 3-0, na een voorzet van Ruben de Jager.

2-0 Jefry Dijkstra
3-0 Julius Bliek

Daarmee was halverwege het verschil al gemaakt. In de rust maakten Mitchell Paul Baptist (die helaas nog weinig heeft laten zien) en Zenya Deurloo plaats voor Yassin Ouja en Kyle Doesburg. Kloetinge had de resterende 45 minuten de zaken volledig onder controle en ging op zoek naar meer doelpunten.

Dat werden er uiteindelijk drie. Eerst was het Valentijn van Keulen die een prachtige combinatie met Yassin Ouja beheerst verzilverde: zijn 25ste doelpunt in een officiële wedstrijd van Kloetinge.

4-0 Valentijn van Keulen

Kyle Doesburg pikte zijn doelpunt mee door een voorzet van Reguillo Vandepitte een subtiel tikje mee te geven. De bal rolde via de paal het doel in.

5-0 Kyle Doesburg

Gianni Vandepitte zorgde voor het slotakkoord door vlak voor de tijd van afstand fraai uit te halen. Het betekende zijn eerste doelpunt – afgezien van oefenwedstrijden – in het groen-wit.

6-0 Gianni Vandepitte

Daarmee doet Kloetinge op overtuigende wijze wat het moest doen: winnen. En daarmee zicht houden op het hoofdtoernooi van de KNVB-beker, een van de doelstellingen van dit seizoen. De wedstrijden van de tweede kwalificatieronde zijn op 19, 20 en 21 september. Wie de tegenstander van Kloetinge zal zijn, wordt maandag bekend.

Voor BOL restte na vanmiddag alleen de lange terugreis naar Broek op Langedijk.

Valentijn van Keulen wordt gefeliciteerd na zijn 4-0

Kloetinge-BOL 6-0 (3-0). Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim. Scoreverloop: 20. Ruben de Jager 1-0, 44. Jefry Dijkstra, 45+2. Julius Bliek 3-0, 51. Valentijn van Keulen 4-0, 69. Kyle Doesburg 5-0, 88. Gianni Vandepitte 6-0.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Aidan Milot (62. Jop Dekker), Koen Plank, Julius Bliek, Jeffrey Theunisse; Reguillo Vandepitte (80. Dook van den Berg), Valentijn van Keulen, Zenya Deurloo (46. Kyle Doesburg); Jefry Dijkstra (62. Gianni Vandepitte), Ruben de Jager, Mitchell Paul Baptist (46. Yassin Ouja)