Kloetinge komt op stoom: tweede zege op rij

De spelers bedanken na afloop de meegereisde supporters

De lijn omhoog is nu echt ingezet. Na de broodnodige zege vorige week tegen Baronie zette Kloetinge vanavond in Gorinchem overtuigend Unitas opzij: 0-2. Daarmee klimt de ploeg op naar de middenmoot en staat inmiddels zelfs boven Hoek.

Het was Kloetinge dat de wedstrijd moest maken. De gastheren lieten onthutsend weinig zien en de ambiance hielp ook niet mee: óf Unitas kent geen grote schare supporters óf die hadden geen zin om op zaterdagavond naar een voor hen onbekende Zeeuwse ploeg te kijken. In elk geval was de Kloetinge-aanhang in de meerderheid.

Trainer Jurriaan van Poelje had met zijn staf opnieuw aan de basiself gesleuteld. Dook van den Berg kreeg voor het eerst deze competitie een basisplaats. Dat gold ook voor de 19-jarige Raphael Zerbib, die als linksback aan de aftrap stond en een uitstekende wedstrijd speelde. Onder anderen Zenya Deurloo, Mitchell Baptist, Jeffrey Theunisse en Ellas Meijer moesten op de bank plaatsnemen. De laatste twee kwamen helemaal niet in actie.

Vanaf het begin domineerde Kloetinge de wedstrijd. Dat leidde in de eerste helft regelmatig tot kansen, zonder dat keeper Luc van Dongen echt op de proef werd gesteld. De beste mogelijkheden waren vlak voor rust. Eerst kopte Ruben de Jager een voorzet van Yasin Ouja, oud-speler van Unitas, in de handen van de doelman. Een paar minuten later belandde een afstandsschot van Raphael Zerbib in het zijnet.

Kans Ruben de Jager
Kans Raphael Zerbib

Unitas stelde er weinig tegenover. De enige serieuze kans in de eerste helft – en eigenlijk van de hele wedstrijd – was kort voor rust, toen verdediger Alexander Mcdermott een fraaie voorzet net naast kopte.

Na rust zette Kloetinge de jacht op de openingstreffer meteen voort. Kort nadat scheidsrechter Gerbert Stegeman een handsbal van Daan Ruwaard in het strafschopgebied over het hoofd zag, was het alsnog bingo. De hoofdrol was weggelegd voor het centrale verdedigersduo. Koen Plank kopte een vrije trap van Yasin Ouja richting Julius Bliek, die van dichtbij voor de 0-1 zorgde.

0-1 Julius Bliek

Zeven minuten later werd de voorsprong verdubbeld, dankzij een treffer die sterk deed denken aan de 0-1 van vorige week tegen Baronie. Valentijn van Keulen – hij speelde zijn 99ste competitieduel voor Kloetinge – bereikte met een bekeken pass Ruben de Jager. Hij legde breed op Reguillo Vandepitte, die vanaf de rand van de zestien de trekker overhaalde: 0-2.

0-2 Reguillo Vandepitte

Ook in het resterende half uur waren de beste mogelijkheden voor Kloetinge, al lukte het niet om de marge verder te vergroten. De schaarse aanvallende impulsen van Unitas konden ondertussen redelijk eenvoudig worden geneutraliseerd, waardoor de winst geen moment in gevaar kwam. Een opsteker was bovendien de rentree van Jefry Dijkstra, die door ziekte dit seizoen nog nauwelijks in actie was geweest. Hij viel in voor Yasin Ouja.

Kyle Doesburg wordt op de huid gezeten door Unitas-verdediger Esey Kiflom Tsegay

Dankzij de tweede competitiezege op rij is de ploeg bezig met een opmars op de ranglijst. De puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plaats, het zelfvertrouwen groeit en met de inzet en mentaliteit zat het al goed. Kloetinge lijkt zijn draai in de derde divisie te hebben gevonden.

Unitas-Kloetinge 0-2 (0-0). Scheidsrechter: Gerbert Stegeman. Scoreverloop: 50. Julius Bliek 0-1, 57. Reguillo Vandepitte. Geen gele kaarten.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker, Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib; Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Dook van den Berg (77. Zenya Deurloo); Yasin Ouja (73. Jefry Dijkstra), Kyle Doesburg (87. Mitchell Baptist), Ruben de Jager.