Efficiënt Kloetinge troeft ook stug Unitas af

Dook van den Berg probeert het van afstand. Het schot gaat net naast (foto: Ron Quinten)

Met inmiddels tien punten uit vijf wedstrijden is Kloetinge aan een uitstekend begin van de tweede seizoenshelft bezig. Vanmiddag werd in eigen huis Unitas doortastend opzij gezet (2-1). Daarmee is de missie om tijdig de plek in de derde divisie ook voor komend seizoen veilig te stellen, nu al bijna geslaagd.

Klaas van Hecke (foto: Ron Quinten)

Jurriaan van Poelje zat een stuk ruimer in de mensen dan vorige week tegen Baronie, dankzij de terugkeer van aanvoerder Reguillo Vandepitte, de jarige Yasin Ouja en Ellas Meijer. Dat veranderde weinig aan de basisopstelling, die vrijwel gelijk was aan die van vorige week. Het enige verschil was dat Vandepiite, vorige week vervangen door Chris Latupasinalo, weer op zijn vertrouwde plek stond.

De opstelling van Kloetinge

Unitas, dat in degradatiezone bivakkeert, begon feller aan de wedstrijd dan Kloetinge. Al in de eerste minuut moesten de defensie en keeper Mitchell Braafhart alle zeilen bijzetten om een snelle achterstand te voorkomen.

Het duurde ook daarna even voordat Kloetinge grip kreeg op het stugge spel van de Gorcumers. Dat mondde in de loop van de eerste helft uit in onder meer een afgekeurd doelpunt van Julius Bliek (buitenspel) en drie kansen kort na elkaar (afstandsschoten van Jefry Dijkstra en Dook van den Berg en kopbal Kyle Doesburg, na een fraaie aanval).

Afgekeurd doelpunt van Julius Bliek
Kans voor Kyle Doesburg

Halverwege leek de wedstrijd nog alle kanten op te kunnen gaan, maar in de tweede helft ontpopte Kloetinge zich steeds meer als de dominante partij, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Het was Ruben de Jager die na bijna een uur spelen de ban wist te breken. Bij het passeren van Daan Ruwaard lokte hij slim een overtreding uit in het strafschopgebied.

De aanleiding voor de penalty

De toegekende penalty verzilverde De Jager zelf feilloos.

1-0 Ruben de Jager
De penalty, gezien vanuit een andere hoek

Kloetinge leek daarna de wedstrijd behoorlijk onder controle te hebben, met diverse kansen om de voorsprong uit te bouwen, terwijl Unitas daar niet heel veel tegenover kon stellen. Uiteindelijk was het Jefry Dijksta die in de 85ste minuut de overwinning definitief leek binnen te halen. Bij een corner belandde de bal uiteindelijk voor zijn voeten, waarna hij doeltreffend uithaalde en zijn eerste treffer van deze competitie kon noteren.

2-0 Jefry Dijkstra

Opvallend is dat Kloetinge het de laatste tijd wel heel erg moet hebben van dode spelmomenten. Van de laatste vijftien goals vielen er maar liefst negen bij een penalty, een vrije trap of een corner.

De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar Unitas kwam al kort daarna verrassend terug tot 2-1, via Kevin Nikolov. Daardoor werden het nog benauwde slotminuten voor Kloetinge, maar de drie punten bleven toch op het Wesselopark.

Kyle Doesburg gaat kopduel aan (foto: Ron Quinten)

Dat brengt het totaalaantal op dertig. Het gat met de laatste vier plekken (degradatie/nacompetitie) is inmiddels aanzienlijk. Daardoor kan Kloetinge ook steeds meer omhoog kijken. Bijvoorbeeld richting Hoek, dat maar één punt meer heeft (maar wel een wedstrijd minder gespeeld).

Unitas-doelman Luc van Dongen grijpt in voordat Jefry Dijkstra gevaarlijk kan worden

Kloetinge-Unitas 2-1 (0-0). Scheidsrechter: Rick Sturm. Scoreverloop: 59. Ruben de Jager 1-0 (penalty), 85. Jefry Dijkstra 2-0, 88. Kevin Nikolov 2-1. Gele kaarten Kloetinge: Reguillo Vandepitte en Jefry Dijkstra.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib (90. Jop Dekker); Reguillo Vandepitte, Dook van den Berg (85. Jeroen de Jonge), Jeffrey Theunisse; Jefry Dijkstra, Kyle Doesburg (79. Yasin Ouja), Ruben de Jager.