Kloetinge ligt op koers richting veilige haven

De Kloetinge-spelers bedanken na afloop de vele meegereisde supporters

Ondanks een lange lijst afwezigen telde voor Kloetinge vanavond tegen hekkensluiter Baronie maar één ding: de drie punten binnenhalen. De missie in Breda slaagde overtuigend, met een 1-3-zege. Het was de tweede keer deze competitie dat de ploeg meer dan twee keer in een wedstrijd scoorde.

De personele zorgen waren de afgelopen dagen niet gering, met onder meer de blessures van Roy Mulder, Valentijn van Keulen en Zenya Deurloo, de afwezigheid van onder anderen aanvoerder Reguillo Vandepitte, Yasin Ouja en Ellas Meijer en spelers die door vakantie niet konden trainen. Van de acht middenvelders die een half jaar geleden op de teamfoto in de presentatiegids stonden, was er tegen Baronie maar één beschikbaar: Dook van den Berg.

Opkomst van de spelers

De dunne spoeling maakte de weg vrij voor het debuut van de 22-jarige Christian Latupasinalo. De oud-speler van Walcheren en GPC Vlissingen stapte afgelopen zomer over naar Kloetinge Onder 23. Tegen Baronie mocht hij bij de hoofdmacht meteen in de basis beginnen en deed dat verdienstelijk. Op de bank zaten nog twee andere spelers van het beloftenteam klaar: Joël van Herwijnen en Rubin van der Hooft.

Assistent-trainer Hicham Ben Hammou geeft tijdens de warming-up de laatste instructies. Rechts: debutant Christian Latupasinalo

De afgelopen jaren leren dat je tussen de 35 en 40 punten nodig hebt om in de eindstand niet bij de laatste vier te eindigen en dus nacompetitie of rechtstreekse degradatie te ontlopen. Gezien het loodzware programma in april en mei zijn voor Kloetinge februari en maart de cruciale maanden om zich veilig te spelen. Met winst op Baronie komt de ploeg op 27 punten en ligt daarmee goed op koers om ook volgend seizoen in de derde divisie te kunnen spelen.

Spelmoment uit de eerste helft

Kloetinge trok vanavond meteen het initiatief naar zich toe, door een hoog tempo aan te houden en stevig druk te zetten, met Van den Berg als ijverigste aanjager. Dat betaalde zich al snel uit, toen Klaas van Hecke kon doorstomen over de rechter flank. Hij legde terug op Jefry Dijkstra, die een voorzet op maat gaf aan Kyle Doesburg. De routinier kopte feilloos binnen:

0-1 Kyle Doesburg

De kansen in de eerste helft waren grotendeels voor Kloetinge, maar het was vooral doelman Luuk Brand die de thuisploeg op de been hield. Onder meer oog in oog met Jefry Dijkstra redde hij knap:

Kans Jefry Dijkstra

In de tweede helft kende Kloetinge opnieuw een vliegende start. Eerst was Dook van den Berg dicht bij een treffer. Even later bediende hij Ruben de Jager, die met een schitterende trap keeper Brand kansloos liet. Het was zijn achtste treffer van dit seizoen.

Kans Dook van den Berg
0-2 Ruben de Jager

In plaats van door te pakken of in elk geval te consolideren liet Kloetinge de teugels daarna wat vieren, waardoor Baronie iets beter in de wedstrijd kwam. Een slordigheid bij de opbouw achterin leidde uiteindelijk tot de aansluitingstreffer van invaller Yassine Mejres. Daardoor kregen de gastheren hoop op meer en dreigde het – met een Zeeuwse bril bekeken – nog even onnodig spannend te worden.

Al snel draaide Kloetinge de rollen toch weer om. Een kleine tien minuten voor tijd stelde Julius Bliek de zege definitief en verdiend veilig, door een vrije trap van Jefry Dijkstra met het hoofd te verzilveren:

1-3 Julius Bliek

Baronie-Kloetinge 1-3 (0-1). Scheidsrechter: Bjorn Kuiper. Scoreverloop: 4. Kyle Doesburg 0-1, 48. Ruben de Jager 0-2, 59. Yassine Mejres 1-2, 83. Julius Bliek 1-3. Gele kaarten Kloetinge: Jeffrey Theunisse en Jefry Dijkstra.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib; Christian Latupasinalo (64. Jeroen de Jonge), Dook van den Berg (84. Joël van Herwijnen), Jeffrey Theunisse; Jefry Dijkstra (87. Mitchell Baptist), Kyle Doesburg, Ruben de Jager.