Kloetinge sloopt Muur van Tiel na roerige week

Reguillo Vandepitte heeft voor de 2-0 gezorgd (foto: Ron Quinten)

Het kan verkeren. Na een uiterst roerige week, met het plotselinge ontslag van trainer Jurriaan van Poelje, herpakte Kloetinge zich tegen het sterk ingeschatte TEC vanmiddag op bewonderenswaardige wijze. De ploeg speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen en boekte de grootste zege: 3-0.

Menig Kloetinge-supporter vreesde vooraf voor een pak slaag, zeker omdat alle verwikkelingen bepaald niet voor een ideale voorbereiding hadden gezorgd. TEC, dat terug wil naar de tweede divisie, maakte de afgelopen weken bovendien indruk met klinkende cijfers. De ploeg uit Tiel won sinds de winterstop alle zes wedstrijden. Doelsaldo: 23-1.

Opkomst van de spelers

Het hele seizoen incasseerde TEC nog maar dertien tegentreffers. Doelman Bram Kaarsgaren, die door een blessure een aantal wedstrijden miste, werd nog maar twee keer gepasseerd. Hij werd afgelopen week in De Gelderlander de ‘Muur van Tiel’ genoemd. De keeper roemde daarbij ook zijn solide defensie, met gelouterde spelers zoals de oud-profs Jeffrey Ket en Pelé van Anholt.

Jefry Dijkstra geeft voor

Die muur wankelde vanmiddag al snel. Kloetinge – nu geleid door Hicham Benhammou, bijgestaan door Marcel Kole en Jaco van der Schee – speelde vanaf het begin bezield en met overtuiging. De ploeg, met dezelfde elf spelers aan de aftrap als de vorige drie wedstrijden, koos veel minder voor de lange bal en meer voor de snelle opbouw.

Klaas van Hecke is eerder bij de bal dan Marley Ibrahim. Rechts: Reguillo Vandepitte

TEC werd verrast door de Kloetingse gedrevenheid. Jefry Dijkstra haalde na een listig een-tweetje met Reguillo Vandepitte de achterlijn en gaf voor. Doelman Kaarsgaren kon de inzet van Kyle Doesburg nog keren, maar was kansloos toen Vandepitte de rebound breed legde op Ruben de Jager. Die tekende voor zijn tiende treffer van het seizoen: 1-0.

1-0 Ruben de Jager
Ruben de Jager zorgt voor de 1-0. TEC-keeper Bram Kaarsgaren is kansloos (foto: Ron Quinten)

Dat was een geweldige opsteker van Kloetinge, dat ook na de openingstreffer de bezoekers het keer op keer lastig wist te maken. Onder anderen Kyle Doesburg en Julius Bliek waren dicht bij de 2-0. TEC kon daar opvallend weinig tegenover stellen. Het felle Kloetinge had alles onder controle.

Jaco van der Schee, Marcel Kole en Hicham Benhammou na de eerste helft

Ook de rust zorgde niet voor een kentering in het duel. TEC drong wel wat meer aan, maar had moeite om een bres te slaan in de Zeeuwse defensie. Kloetinge hield het hoofd en toonde zich in de 52ste minuut genadeloos in de counter. Na een uitstekende actie van Ruben de Jager, die op de linker flank verdediger Niall Raben zijn hielen liet zien, bediende hij Reguillo Vandepittte op maat. Die gaf de TEC-keeper geen schijn van kans.

2-0 Reguillo Vandepitte

Ook in de resterende bijna veertig minuten bleef Kloetinge, waar alle spelers een dikke voldoende scoorden, bij de les. De Tielse speldenprikken werden vaak in een vroeg stadium geneutraliseerd, terwijl aan de andere zijde de 3-0 lonkte.

Die viel uiteindelijk ook, dankzij Joël van Herwijnen, die halverwege de tweede helft Ruben de Jager had afgelost. Kyle Doesburg kopte een ingooi van Klaas van Hecke door. De vrijgelaten Van Herwijnen, die eerder op de middag al een uur had meegespeeld met Onder 23, schoot fraai de 3-0 binnen.

3-0 Joël van Herwijnen
Joël van Herwijnen viert zijn treffer

Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. De uitslag voelde als een bevrijding, na de perikelen van de afgelopen dagen. De wijze waarop Kloetinge zichzelf juist nu van zijn beste kant liet zien, zegt alles over het karakter van de ploeg.

Forza Kloetinge!

Kloetinge-TEC 3-0 (1-0). Scheidsrechter: Mile de Bruijn. Scoreverloop: 4. Ruben de Jager 1-0, 52. Reguillo Vandepitte 2-0, 76. Joël van Herwijnen 3-0. Gele kaart Kloetinge: Jeffrey Theunisse.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Julius Bliek, Raphaël Zerbib; Reguillo Vandepitte, Dook van den Berg (86. Yasin Ouja), Jeffrey Theunisse; Jefry Dijksta (72. Jeroen de Jonge), Kyle Doesburg (86. Mitchell Baptist), Ruben de Jager (64. Joël van Herwijnen).

(foto: Ron Quinten)