Maximaal resultaat na matig duel in Limburg

Doelman Mark Voss redt voordat Koen Plank en Julius Bliek gevaarlijk kunnen worden

De wedstrijd was matig, de zege mager, maar het resultaat mocht er zijn. Want na de overwinning vanavond op Groene Ster (0-1) vond Kloetinge zichzelf vooralsnog terug in het linkerrijtje op de ranglijst. En – niet onbelangrijk – boven Hoek.

Het was de verste uitwedstrijd van dit seizoen: 180 kilometer naar Heerlen. Of preciezer: Heerlerheide. Nog geen tien Kloetinge-supporters hadden de reis naar Zuid-Limburg ondernomen. Zij werden niet verwend, want de wedstrijd kende een lage amusementswaarde en ook de ambiance hield niet over.

Vrije trap voor Kloetinge

Kloetinge begon, zoals verwacht, in dezelfde opstelling als vorige week. Al na vier minuten kreeg Ruben de Jager een uitgelezen kans om de score te openen. Een corner van Jefry Dijkstra belandde voor zijn voeten, maar hij raakte de bal helaas niet goed.

Kans Ruben de Jager

Hoewel Kloetinge de betere van de twee was, had de ploeg moeite om echt gevaar te stichten. Halverwege het eerste bedrijf lukte het toch om door de Limburgse muur heen te breken. Kyle Doesburg kopte een voorzet van Klaas van Hecke opzij naar Reguillo Vandepitte. De aanvoerder verschalkte met een heerlijke halve volley doelman Mark Voss: 0-1.

0-1 Reguillo Vandepitte
Gezien vanuit een andere hoek

Daarmee stond na een kwart van de wedstrijd al de eindstand op het scorebord, want na de openingstreffer vielen er nauwelijks nog noemenswaardige kansen te noteren. Groene Ster, dat strijdt tegen degradatie, was niet bij machte om het de Zeeuwse defensie lastig te maken. Maar, eerlijk is eerlijk, ook Kloetinge wist weinig te creëren.

De beste kans was een kwartier voor tijd voor Ruben de Jager. Jeffrey Theunisse legde opzij, waarna De Jager vanaf de rand van het strafschopgebied kon uithalen. Zijn schot werd gekeerd door doelman Voss, een van de weinige keren dat hij echt werd getest.

Kans Ruben de Jager

De wedstrijd was er een om snel te vergeten, maar de drie punten – en de derde zege op rij – worden gekoesterd. Die brengen het totaal op 33 en daarmee heeft Kloetinge zich inmiddels stevig genesteld in de (brede) middenmoot. De ploeg is zelfs Hoek, dat vandaag in eigen huis verloor van Barendrecht (maar nog een wedstrijd tegoed heeft), inmiddels voorbijgestreefd. Dat telt in Zeeland en belooft nog wat voor De Derby, eind deze maand.

Kloetinge viert de 0-1

Groene Ster-Kloetinge 0-1 (0-1). Scheidsrechter: Pascal Smeenk. Scoreverloop: 23. Reguillo Vandepitte 0-1. Gele kaart Kloetinge: Reguillo Vandepitte.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Julius Bliek, Raphaël Zerbib; Reguillo Vandepitte, Dook van den Berg, Jeffrey Theunisse; Jefry Dijkstra, Kyle Doesburg (82. Jeroen de Jonge), Ruben de Jager (90. Yasin Ouja).