Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Goes en Kloetinge houden elkaar in evenwicht

Met de beslissende fase in de competitie voor de boeg, besloten Kloetinge en Goes het vanavond tegen elkaar op te nemen in een oefenwedstrijd. Het duel, met beide ploegen niet in de allersterkste formatie, eindigde in 2-2, een uitslag waar niemand ontevreden over hoefde te zijn.

Bij Kloetinge ontbraken onder anderen Reguillo Vandepitte, Koen Plank en Zenya Deurloo en bleven Dook van den Berg en Ruben de Jager aan de kant. Raphael Zerbib, wiens uitgebreide Franse familie op het Wesselopark luidruchtig voor sfeer aan de zijlijn zorgde, viel in de tweede helft in.

Niet verliezen

Hoewel er niets op het spel stond, namen Kloetinge en Goes de wedstrijd serieus en maakten duidelijk in elk geval niet te willen verliezen. Het was de thuisploeg die al binnen zes minuten de score opende dankzij een sterke actie van Mitchell Baptist, die doelman Matthew Lentink kansloos liet. Goes – zonder Daniël Wissel en Erwin Franse – kwam halverwege de eerste helft weer op gelijke hoogte door een van richting veranderde bal.

Finn Zuijdwegt, Wesley de Bruine en Jerre Bakker (vlnr) staan klaar om in te vallen

In de tweede helft ging het opnieuw redelijk gelijk op. Rowan Traas bracht Goes op voorsprong, nadat hij op onnavolgbare wijze door de Kloetingse defensie was geslalomd.

Een kwartier voor tijd bracht Hicham Benhammou drie spelers van Onder 19 in: Finn Zuijdwegt, Wesley de Bruine en Jerre Bakker. Zij zorgden voor wat extra pit in het Kloetingse spel. Een sterke actie van Wesley de Bruine bracht de bal bij Kyle Doesburg, die in het strafschop onderuit werd getrokken. Doesburg nam zelf de penalty en bepaalde de eindstand op 2-2.

Penalty Kyle Doesburg