Na rust is Kloetinge superieur tegen subtopper

Jefry Dijkstra na zijn 2-0. Kyle Doesburg, Raphael Zerbib en Mitchell Baptist vieren het feestje mee (foto: Ron Quinten)

In de openingsfase leek Kloetinge vanmiddag op het Wesselopark een zware dobber te krijgen tegen subtopper Sportlust’46. Anderhalf uur later moesten de bezoekers concluderen dat ze uiteindelijk waren overklast. De cijfers op het scorebord, 3-0, spraken duidelijke taal.

De uitslag was zeker niet geflatteerd. Voor rust waren beide teams nog aardig aan elkaar gewaagd, maar creërden weinig kansen. In de tweede helft was de thuisploeg superieur. Daarmee was het duel meteen een fraaie revanche voor de uitwedstrijd in november, toen Kloetinge in Woerden in de stromende regen vrijwel kansloos ten onder ging.

De spelers komen het veld op (foto: Rolf Bosboom)

Coach Hicham Benhammou kon net als vorige week geen beroep doen op topscorer Ruben de Jager, die nog altijd kampt met een liesblessure. Wel kon hij Koen Plank, wiens onterechte rode kaart tegen UNA deze week werd geseponeerd, opstellen. Jeffrey Theunisse was ook weer inzetbaar, waardoor Yasin Ouja – in tegenstelling tot vorige week – op de bank moest beginnen.

Koen Plank troeft Terence Groothusen af (foto: Ron Quinten)

Sportlust’46 werd aan het begin van het seizoen gezien als een van de titelkandidaten. Maar vooral de laatste weken liet de ploeg te veel punten liggen, waardoor zij is afgezakt naar de vijfde plaats. De klasse van de Woerdenaren was vanmiddag vooral in het eerste kwartier zichtbaar. Zij drongen Kloetinge ver achteruit, maar wisten het de Zeeuwse defensie toch niet echt lastig te maken. Kloetinge kwam er af en toe aardig uit, al lukte het nauwelijks om doelman Romero Antonioli te testen.

Mitchell Baptist probeert doelman Romero Antonioli te passeren (foto: Rolf Bosboom)

Na het weinig opwindende eerste bedrijf kwam Kloetinge alsnog tot bloei in een heerlijke tweede helft, die Sportlust’46 deed verbleken. De groen-witten draaiden de gaskraan flink open en waren al snel dicht bij de openingstreffer. Kyle Doesburg kon een voorzet van Jefry Dijkstra net niet intikken.

Kyle Doesburg heeft Kloetinge op 1-0 gezet, tot vreugde van onder anderen Koen Plank, Jeffrey Theunisse en Mitchell Baptist (foto: Rolf Bosboom)

Een paar minuten later was het alsnog raak, met dezelfde hoofdrolspelers. Doesburg kopte een vrije trap van Dijkstra bekeken door en zorgde daarmee voor zijn zesde treffer van het seizoen. Dijkstra staat inmiddels op tien assists.

1-0 Kyle Doesburg

Ook na de openingstreffer bleef Kloetinge pushen, waardoor de bal vijf minuten later alweer in het net lag. Kyle Doesburg werd de diepte ingestuurd. Die legde breed op de mee opgekomen Raphael Zerbib. Met wat geluk belandde de bal vervolgens voor de voeten van Jefry Dijkstra, die alle vrijheid kreeg om de 2-0 op het scorebord te zetten.

2-0 Jefry Dijkstra

De bezoekers konden er maar weinig tegenover stellen en de spaarzame kansjes die zij kregen, werden om zeep geholpen. Kloetinge hield stevig greep op de wedstrijd. De 3-0, in de laatste minuut, was een passende bekroning. Een prachtige aanval, via Klaas van Hecke, Reguillo Vandepitte en Kyle Doesburg, bracht Joël van Herwijnen in stelling. Die scoorde zijn tweede treffer van dit seizoen in de hoofdmacht.

3-0 Joël van Herwijnen

Met deze zege doet Kloetinge zowaar nog volop mee in de derde periode. De laatste vier wedstrijden wachten nog zware tegenstanders. Zo komen de titelkandidaten SteDoCo en Barendrecht, die beide vandaag verloren, nog naar het Wesselopark. In de wetenschap dat de rest van de top-5 na de winterstop overtuigend werd verslagen (Blauw Geel 0-2, TEC 3-0, Sportlust 3-0), zullen zij dat allerminst met een gerust hart doen.

Samenvatting van de wedstrijd:

Kloetinge-Sportlust’46 3-0 (0-0). Scheidsrechter: Dave de Vries. Scoreverloop: 58. Kyle Doesburg 1-0, 63. Jefry Dijkstra 2-0, 90. Joël van Herwijnen 3-0. Gele kaarten Kloetinge: geen.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib; Jeffrey Theunisse, Reguillo Vandepitte, Dook van den Berg (84. Jeroen de Jonge); Jefry Dijkstra (84. Yasin Ouja), Kyle Doesburg (90. Daan Schouw), Mitchell Baptist (78. Joël van Herwijnen).