Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Ook AWC wijkt voor dadendrang van Kloetinge

Ruben de Jager ingeklemd tussen Halil Murt (links) en Daan de Bruijn van AWC (foto: Ron Quinten)

Als over dit seizoen, dat met de week mooier wordt, een dieptepunt moet worden aangewezen, dan is dat wel het uitduel begin november tegen AWC. In een sfeerloze avondwedstrijd in de stromende regen op een hopeloze grasmat ging Kloetinge tegen een matige tegenstander ten onder: 2-0. Vandaag was alles anders. In een heerlijke middagwedstrijd onder zomerse omstandigheden op het voorbeeldige veld van het Wesselopark werden de bezoekers uit Wijchen met 3-0 overtuigend opzij gezet.

Daarmee wordt het goede gevoel na de derby tegen Hoek voorlopig nog wel even vastgehouden. De subtop is inmiddels binnen handbereik, in de derde periode wordt zelfs volop meegedraaid en sinds de winterstop zijn al 23 punten uit 11 wedstrijden gehaald (7 gewonnen, 2 gelijk, 2 verloren). Daarmee behoort Kloetinge samen met TOGB (21 uit 10), Barendrecht (23 uit 11), Meerssen (23 uit 11) en TEC (27 uit 12) tot de best presenterende ploegen sinds de jaarwisseling.

Klaas van Hecke viert zijn 3-0 (foto: Ron Quinten)

Vanmiddag moest Kloetinge het doen zonder de geschorste Kyle Doesburg. Mitchell Braafhart was vanwege werkverplichtingen afwezig. Klaas van Hecke begon veiligheidshalve op de bank. Daardoor waren er basisplaatsen voor Yasin Ouja, Teun van Remortel en Jop Dekker. Ruben de Jager speelde voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de spits.

Kansenweegschaal

Van AWC, dat moet vechten om in de derde divisie te blijven, bleek Kloetinge deze keer niet al te veel te duchten te hebben. De kansenweegschaal sloeg ver naar Zeeuwse zijde door. Na tien minuten zorgde Ruben de Jager voor de voorsprong, door een subtiele voorzet van Jefry Dijkstra (buitenkant voet) gedecideerd binnen te koppen.

1-0 Ruben de Jager

Ondanks het Kloetingse overwicht duurde het – vooral door het sterke optreden van AWC-sluitpost Tijn van de Groes – nog te ver in de tweede helft voordat de voorsprong werd uitgebouwd. In de 74ste minuut bediende Klaas van Hecke, kort nadat hij was ingevallen, Ruben de Jager op maat. De liet, opnieuw met het hoofd, zijn dertiende treffer van het seizoen noteren.

2-0 Ruben de Jager

De slotfase was helemaal voor de invallers. Joël van Herwijnen gaf na een goede actie de bal voor, waarna Klaas van Hecke de AWC-doelman kansloos liet. Het was zijn eerste goal van het seizoen. Even later had hij zelfs nog de tweede op zijn schoen, maar Van de Groes wist erger voor AWC te voorkomen.

3-0 Klaas van Hecke

Het resterende programma – met allemaal tegenstanders uit het linker rijtje – is zwaar. Maar Kloetinge kan die inmiddels ontspannen tegemoet zien, want het seizoen is al geslaagd. En wie weet wat er nog meer in het vat zit.

Kloetinge-AWC 3-0 (1-0). Scheidsrechter: Rob Souwen. Scoreverloop: 10. Ruben de Jager 1-0, 74. Ruben de Jager 2-0, 83. Klaas van Hecke 3-0. Gele kaarten Kloetinge: geen.
Opstelling Kloetinge: Teun van Remortel; Jop Dekker (70. Klaas van Hecke), Koen Plank, Julius Bliek (80. Mitchell Baptist), Raphaël Zerbib; Dook van den Berg, Jeffrey Theunisse (80. Ufuk Kahveci), Reguillo Vandepitte; Yasin Ouja (70. Joël van Herwijnen), Ruben de Jager (80. Jeroen de Jonge), Jefry Dijkstra.

Samenvatting, gemaakt door Joep Zoeteweij: