Opnieuw zit Kloetinge een topploeg in de weg

Joël van Herwijnen geeft doelman Maarten de Fockert het nakijken (foto: Ron Quinten)

De titelstrijd in de derde divisie B wordt hoe dan ook op de laatste speeldag, over twee weken, beslist. Een van de voornaamste kandidaten reist dan af naar het Wesselopark en zal van goeden huize moeten komen. Sinds de winterstop wist de rest van de top-5 niet van Kloetinge te winnen. Koploper SteDoco sleepte vanmiddag – tot nu toe als enige – ternauwernood nog een puntje uit het vuur: 1-1.

Uitblinker was Joël van Herwijnen. De aanvoerder van Onder-23 kreeg – eindelijk – voor het eerst een basisplaats in de hoofdmacht en maakte die volledig waar. Hij zorgde voor veel dreiging op de linker flank en bekroonde zijn sterke optreden vlak voor rust met een fraai doelpunt. Aan het begin van de avond hielp hij als invaller zijn eigen ploeg ook nog aan de zege tegen Spijkenisse.

Joël van Herwijnen is Sjaak Kuyper te snel af

Tegen SteDoCo kon coach Hicham Benhammou geen beroep doen op onder anderen Julius Bliek (ziek) en topscorer Ruben de Jager (nog altijd geblesseerd). Jeffrey Theunisse nam in het hart van de defensie de rol van Bliek over. Valentijn van Keulen maakte na vijf maanden blessureleed zijn rentree op het middenveld en speelde weer als vanouds.

Opkomst van de spelers

De eerste helft bood, ondanks het aangename weer, weinig vertier. SteDoCo was sterker, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Kloetinge kwam nauwelijks tot kansen en leed veel balverlies. De treffer vlak voor rust kwam dan ook uit de lucht vallen. Het doelpunt werd ingeleid door knap doorzetten van Klaas van Hecke. Hij snoepte de bal af van Jeffrey van Nuland. Via Jefry Dijkstra werd Kyle Doesburg bereikt, die de opkomende Joël van Herwijnen aanspeelde. De aanvaller gaf doelman Maarten de Fockert het nakijken.

1-0 Joël van Herwijnen
Kloetinge viert de treffer

Na rust werd het duel een stuk aantrekkelijker, met veel kansen over en weer. Zeker in de eerste twintig minuten leek de 2-0 dichterbij dan de gelijkmaker. Onder anderen Koen Plank, Joël van Herwijnen en Jefry Dijkstra waren dicht bij de tweede Kloetinge-treffer.

Kans Jefry Dijkstra

Na de drinkpauze, halverwege het tweede bedrijf, voerde SteDoCo de druk steeds verder op. In de 80e minuut leverde dat alsnog de 1-1 op. Na slecht uitverdedigen door de Kloetingse verdediging kreeg Tibeau van Leerdam alle ruimte om voor te geven, waarna Arwin van Soest (of was het toch Daan Schouw?) de bal binnengleed.

In de slotfase, inclusief opvallend veel extra tijd, probeerden de bezoekers nog de overwinning te forceren, maar Kloetinge (dat nog nooit won van SteDoCo) bleef met enig kunst- en vliegwerk toch overeind en hield een meer dan verdiend punt over aan de middag.

Bekijk de samenvatting van SteDoCoTV:

Kloetinge-SteDoCo 1-1 (1-0). Scheidsrechter: Pieter van Veelen. Scoreverloop: 44. Joël van Herwijnen 1-0, 80. Arwin van Soest 1-1. Gele kaart Kloetinge: Klaas van Hecke.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeffrey Theunisse, Raphael Zerbib; Valentijn van Keulen (75. Jeroen de Jonge), Dook van den Berg, Reguillo Vandepitte; Jefry Dijkstra (83. Berat Demir), Kyle Doesburg, Joël van Herwijnen (69. Daan Schouw).