Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Tam Kloetinge legt het af tegen Haagse bluf

Reguillo Vandepitte stuit op doelman Patrick Zunderdorp

Quick en Kloetinge verkeerden voorafgaand aan hun ontmoeting vanmiddag in dezelfde positie: allebei veilig in de middenmoot op de ranglijst en allebei nog kansrijk in de derde periode. Toch was op het veld het verschil groot. De Hagenaars straalden de wil uit om te winnen (en deden dat uiteindelijk ook, met 3-1). Kloetinge worstelde vooral met zichzelf.

Op sportpark Nieuw Hanenburg moest Kloetinge het stellen zonder Ruben de Jager en Dook van den Berg, waardoor Yasin Ouja en Mitchell Baptist wederom in de basis mochten beginnen. Valentijn van Keulen zat, na zijn zware blessure, voor het eerst sinds bijna vijf maanden weer bij de wedstrijdselectie, maar bleef op de bank. Daar zaten ook drie spelers van Onder 23: Joël van Herwijnen, Rubin van der Hooft en Mathijs Honingh. Net als bij Kloetinge ontbrak bij Quick de topscorer: Ricky van Mierlo, dit seizoen goed voor 16 treffers.

Ingang van sportpark Nieuw Hanenburg

Weinig spelers van Kloetinge haalden vanmiddag hun vertrouwde niveau. De ploeg maakte een wat ongeïnspireerde indruk en passes bereikten zelden hun bestemming. Het aantal serieuze kansen was zeker vóór rust minimaal. De beste mogelijkheid was nog voor Reguillo Vandepitte, maar hij stuitte op de uitgelopen Quick-doelman Patrick Zunderdorp.

Kans Reguillo Vandepitte

De thuisploeg was vooral gevaarlijk dankzij snelle counters, die in de eerste helft wonderwel nog geen doelpunt opleverden. Na rust gebeurde dat alsnog. Eerst kwam Mitchell Braafhart te laat bij een verre steekpass, waarna Koen Plank vergeefs probeerde de boel nog te redden: 1-0. Kort daarna belandde de bal na een slim genomen vrije trap, waarbij Mitchell Baptist eenvoudig werd gepasseerd, via Jeffrey Theunisse in het eigen doel.

Het leek daarmee over en uit voor Kloetinge. De ploeg richtte zich toch even op, nadat Daan Schouw voor de 2-1 had gezorgd. Schouw – die twee weken geleden zijn rentree maakte in het eerste, maar toen slechts luttele seconden kom meedoen – viel nu halverwege in. Hij stond in de 66ste minuut op de goede plek bij een verre ingooi van Klaas van Hecke. Nadat de bal door iedereen was gemist, kopte hij deze met een sierlijke boog over Zunderdorp heen.

2-1 Daan Schouw

De treffer voedde de hoop dat er wat meer in zat. Kloetinge wist de Hagenaars enige tijd behoorlijk onder druk te zetten, waarbij Julius Bliek als stormram werd ingezet. Echt dicht bij de gelijkmaker kwam de ploeg desondanks niet. De beste mogelijkheden waren voor Reguillo Vandepitte en voor Koen Plank, die bij een vrije trap van Jefry Dijkstra de bal bijna wist binnen te koppen.

Kans Koen Plank

De thuisploeg hield behoorlijk stand en trok de allerminst onverdiende zege kort voor tijd over de streep, dankzij Rachid Bouyaouzan. Kloetinge kan daarmee de eventuele aspiraties op een periodetitel definitief opzijzetten.

Wat valt er nog wel te ‘winnen’? In elk geval een plek in het linkerrijtje en Hoek vóór blijven in de eindrangschikking (de voorsprong is na vandaag nog maar twee punten). Met de drie zware laatste wedstrijden voor de boeg – tegen onder meer de titelkandidaten SteDoCo en Barendrecht – is dat een mooie uitdaging.

Quick-Kloetinge 3-1 (0-0). Scheidsrechter: Martijn Kieft. Scoreverloop: 52. Abdulrahman Sango 1-0, 59. Jeffrey Theunisse (eigen doelpunt) 2-0, 66. Daan Schouw 2-1, 88. Rachid Bouyaouzan 3-1. Gele kaart Kloetinge: Yasin Ouja.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank (84. Jeroen de Jonge), Julius Bliek, Raphael Zerbib; Jeffrey Theunisse, Yasin Ouja (46. Daan Schouw), Reguillo Vandepitte; Jefry Dijkstra, Kyle Doesburg, Mitchell Baptist (60. Joël van Herwijnen).