Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Voor het eerst dit jaar scoort Kloetinge niet

Aan sommige wedstrijden hoeven niet zo heel veel woorden vuil te worden gemaakt. Bij het uitduel vanavond tegen SV Meerssen stond er weinig meer op te spel, was de amusementswaarde laag en vertrok Kloetinge uiteindelijk met lege handen uit Limburg.

Heel veel waarde werd daar niet aan gehecht. De focus lag vandaag op Onder-23, dat nog volop in de race is voor promotie. Raphael Zerbib, Dook van den Berg, Jefry Dijkstra en Jeffrey Theunisse stonden daar eerder op de dag in de basis in het uitduel tegen ASWH en speelden een halve of een hele wedstrijd. Daan Schouw viel halverwege in. Mede door hun inbreng won Onder-23 met ruime cijfers: 1-6.

Improviseren

Voor de hoofdmacht betekende de broederdienst improviseren, mede door de afwezigheid van Julius Bliek (ziek) en Ruben de Jager (geblesseerd). Onder anderen Jeroen de Jonge, Ellas Meijer (voor het eerst sinds 3 februari) en Zenya Deurloo (voor het eerst sinds 16 december) stonden aan de aftrap.

Het natuurgrasveld was door de regenval onbespeelbaar (foto: Antoine van Goethem)

De wedstrijd dreigde nog even in het water te vallen door de hevige regenval. Op het laatste moment werd uitgeweken naar het kunstgrasveld, waardoor het duel bijna een half uur later dan gepland begon.

SV Meerssen, net als Kloetinge vorig jaar gepromoveerd, won door een doelpunt in de 83ste minuut van Nino Everaers. Het was de eerste keer dit kalenderjaar dat Kloetinge niet scoorde in de competitie.

Het vizier gaat nu direct op de laatste wedstrijd, thuis tegen Barendrecht. Dat belooft een boeiend slot van het seizoen te worden, vooral ook omdat de bezoekers kampioen kunnen worden. Zij staan twee punten los van SteDoCo en Blauw Geel, maar lijken een zege nodig te hebben om de titel veilig te stellen.

Achtste plaats nog haalbaar

Kloetinge staat nu twaalfde op de ranglijst en kan nog alleen nog maar stijgen. Hoek, UNA en Quick hebben net zoveel punten en TOGB slechts twee meer. In theorie is dus zelfs de achtste plaats nog haalbaar. De ploeg zal het seizoen wel moeten afsluiten zonder Klaas van Hecke. Hij incasseerde vanavond zijn vijfde gele kaart.

SV Meerssen-Kloetinge 1-0 (0-0). Scheidsrechter: Rick Sturm. Scoreverloop: 83. Nino Everaers 1-0. Gele kaart Kloetinge: Klaas van Hecke.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Ellas Meijer (75. Raphaël Zerbib); Zenya Deurloo (55. Dook van den Berg), Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte; Yasin Ouja (55. Jefry Dijkstra), Kyle Doesburg, Mitchell Baptist (55. Joël van Herwijnen).