Kloetinge breekt op de valreep record

Een zorgeloze middag vanmiddag in de derde ronde van de districtsbeker. Kloetinge was letterlijk en figuurlijk twee klassen beter en won zonder problemen, net als in 2014, met 0-5.

De Zeeuwen traden op vrijwel volle sterke aan, met alleen Marijn Wijkhuijs als afwezige vaste kracht. Zoals gebruikelijk bij bekerwedstrijden stond Nando Pijnenburg in het doel in plaats van Mitchell Braafhart. Bij de tegenstander waren de zorgen groter, doordat het halve basiselftal verstek moest laten gaan.

Het krachtsverschil werd al snel duidelijk. Huib van Hecke zet Kloetinge in de 15e minuut op voorsprong en in de laatste vijf minuten van de eerste helft walste de ploeg over Klundert heen, met drie goals (Xander van der Poel, Jeroen de Jonge en Daan Esser) op een rij. Vooral de vrije trap van Jeroen de Jonge mocht er zijn:

Na rust ging Kloetinge niet meer tot het uiterste en kreeg Klundert wat meer greep op de wedstrijd. Dat leverde een weinig verheffende tweede helft op, waarin Timo Jansen voor het eerst sinds maanden weer eens speelminuten in het eerste kreeg en Freek Kemeling (vorige week 19 geworden) ervaring mocht opdoen.

In de slotminuut tikte Xander van der Poel de 0-5 in, na een voorzet van Klaas van Hecke. Die treffer was vooral voor de cijferfetisjisten van belang, want daarmee komt het totaalaantal doelpunten van Kloetinge (in officiële wedstrijden) dit kalenderjaar op 97. Het oude record stond sinds 2000 op 96.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat de hoofdmacht ook meer officiële wedstrijden dan ooit in één jaar speelde: 37. Als het gaat om het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd staat 1964 ruimschoots bovenaan: 4,75 per wedstrijd, tegen 2,62 dit jaar.