Lekker warmdraaien voor bekertoernooi

Kyle Doesburg was twee keer doeltreffend voor Kloetinge (foto: Ron Quinten)

Zaterdagavond, 18.04 uur. De scheidsrechter heeft net gefloten voor het begin van de tweede helft van het oefenduel tussen DOSKO en Kloetinge. Terwijl de thuisploeg zich rustig weer in gang zet en de meeste toeschouwers nog halverwege kantine en veld zijn, komt Kloetinge als een raket uit de startblokken. Luttele ogenblikken later schiet Jeremy Hubregtse een voorzet van Tim de Winter genadeloos tegen de touwen en vergroot daarmee de voorsprong naar 1-3.

Het moment tekende de gretigheid waarmee de ploeg, na de uiterst matige wedstrijd tegen Luctor Heinkenszand, zich zaterdag leek te willen bewijzen. Bijna alles wat afgelopen dinsdag niet lukte of moeizaam ging, verliep op sportpark Meilust in Bergen op Zoom een stuk gesmeerder.

Voor zondag-eersteklasser DOSKO werd het, in de wetenschap dat beide ploegen elkaar komende zaterdag in het bekertoernooi opnieuw treffen, een pijnlijke middag. De einduitslag (2-6) had zelf nog hoger kunnen uitpakken.

Sterk spelend

Het was nog wel DOSKO dat via Marvin Bedaf de score opende, maar vier minuten later bracht de sterk spelende Thomas de Rijke Kloetinge al weer op gelijke hoogte. De ploeg werd daarna steeds dominanter, wat in de 36e minuut leidde tot een fraaie aanval waarbij Roy Mulder uiteindelijk de voorzet van rechts kon intikken.

Bekijk de foto’s die Ron Quinten van de wedstrijd heeft gemaakt.

In de tweede helft mocht DOSKO, na de bliksemstart van Kloetinge, nog even hopen op een terugkeer in de wedstrijd. De scheidsrechter bestrafte een overtreding van de ingevallen Ufuk Kahveci met een penalty. Marouan Moukouh benutte dat buitenkansje: 2-3. Maar daarna liet Kloetinge er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was, via twee sterke goals van Kyle Doesburg.

2-5 door Kyle Doesburg

Vermeend buitenspel

Tien minuten voor tijd maakten Jeremy Hubregtse en Kyle Doesbug plaats voor de talenten Dano Lourens en Finn de Mol. Dano rondde al snel een voorzet van Tim de Winter fraai af, maar zag – net als dinsdag in Heinkenszand – de treffer wegens vermeend buitenspel afgekeurd worden. Ook Finn was dicht bij een doelpunt. Kort voor tijd was het alsnog raak voor Dano. Hij bepaalde de eindstand op 2-6.

Bij DOSKO waren ze er enigszins moedeloos van geworden. ,,Gelukkig, einde”, twitterde de club na het laatste fluitsignaal.

Buitenspel? In elk geval afgekeurd
Alsnog 2-6.