Kloetinge weet nog niet te imponeren

Reguillo Vandepitte in duel met oud-Kloetinge-speler Daan Esser.

Iets meer dan een jaar geleden speelde Kloetinge de eerste wedstrijd na de (eerste) lockdown bij en tegen Luctor Heinkenszand. Toen werd het een ruime 1-6-overwinning. Dinsdagavond was de ploeg er terug, opnieuw voor een oefenduel. Deze keer was de zege minder overtuigend: 1-2.

In vergelijking met afgelopen zaterdag tegen Waspik had Marcel Lourens de beginopstelling op drie plaatsen gewijzigd: Mitchell Braafhart was terug op doel, Marijn Wijkhuijs begon in plaats van Rico van Nielen als linksback en voorin speelde Dano Lourens in plaats van Jeremy Hubregtse.

Buitenspel?

Kloetinge leek al na vijf minuten op voorsprong te komen, toen Dano Lourens een voorzet van Roy Mulder eenvoudig binnen kon lopen. Scheidsrechter Harold van de Ketterij meende er echter buitenspel in te zien en keurde de treffer, tot verbazing van menigeen, af.

Halverwege de eerste helft werd het alsnog 0-1 dankzij Kyle Doesburg, die alleen voor het doel kwam en snoeihard uithaalde. Naarmate de wedstrijd vorderde, slaagde Kloetinge er steeds minder in om kansen te creëren. Dat werd er in de tweede helft – toen Jeremy Hubregtse, Rico van Nielen, Jop Dekker, Thomas de Rijke, Aidan Milot en Ufuk Kahveci in het veld kwamen – er niet beter op. Alleen Thomas de Rijke wist zich in de 52e minuut vrij te spelen en krulde de bal fraai in de linker hoek: 0-2.

Nauwelijks gevaar

Voor de rest waren de serieuze kansen op één hand te tellen. De ploeg moet duidelijk nog meer op elkaar ingespeeld raken. En wat vooral opvalt: net als afgelopen zaterdag zorgden de vrije trappen en vele corners nauwelijks voor gevaar.

Het twee klassen lager spelende Luctor Heinkenszand bleef relatief makkelijk overeind. Kort voor tijd kwam de thuisploeg zelfs op 1-2. Oud-Kloetinge-speler Demy Kole verschalkte Milan Zabicki, de pas 16-jarige doelman die halverwege de tweede helft Mitchell Braafhart afloste. Luctor Heinkenszand had daarna nog even de hoop een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar zover kwam het niet.