Kloetinge zegeviert in schitterende ambiance

Matchwinner Jorik Mijnhijmer scoort de 1-0. De bal wordt nog aangeraakt door Mitchell de Nooijer. Goes-aanvoerder Daniël Wissel ziet het gebeuren
(foto: Ron Quinten)

‘Koning in de regio’, stond er vanavond op een groot spandoek bij een van de doelen. De afgebeelde vorst droeg de Kloetingse kleuren en kon na afloop van de wedstrijd tegen Goes ook daadwerkelijk worden gekroond: Kloetinge won de veelbesproken derby – ook wel de Bevelandse Burenruzie genoemd – met 1-0!

Van een ruziesfeer was overigens geen sprake. Het strak georganiseerde duel voltrok zich in een gemoedelijke, schitterende ambiance. Het leek zelfs drukker op het Wesselopark dan in mei bij de kampioenswedstrijd tegen Terneuzense Boys. De een had het over 2500 belangstellenden, de ander hield het zelfs op 3000. Bij drie wedstrijden in de eerste divisie waren vanavond minder bezoekers…

(foto: Ron Quinten)
(foto: Ron Quinten)
(foto: Ron Quinten)

Het was in elk geval prachtig om te zien hoe het voetbal in de regio in het algemeen en Kloetinge in het bijzonder leeft. De spelers werden onthaald met confetti en veel vuurwerk. Jurriaan van Poelje had gekozen voor dezelfde namen als vorige week tegen Achilles Veen, met de 17-jarige Milan Zabicki opnieuw als – waardige – vervanger voor de nog steeds geblesseerde doelman Mitchell Braafhart.

De spelers kregen een warm onthaal (foto: Rolf Bosboom)

Na al het spektakel rond de wedstrijd stelde de eerste helft nogal teleur. Beide ploegen speelde slordig en leken vooral niet te willen verliezen. Daardoor vielen er nauwelijks serieuze kansen te noteren. Milan Zabicki en de Goese sluitpost Matthew Lentink hoefden bijna niet in actie te komen.

Vol voor de winst

Jesse van der Linden in duel met Renzo Roemeratoe (foto: Ron Quinten)

Het tweede bedrijf maakte gelukkig veel goed. Kloetinge liet er na rust meteen geen misverstand over bestaan dat het vol voor de winst wilde gaan en zette Goes stevig onder druk.

Klaas van Hecke speelde zijn 50e competitiewedstrijd voor Kloetinge
(foto: Ron Quinten)

Dat leidde in het eerste kwartier tot drie grote kansen. Eerst moest Lentink alle zeilen bijzetten om een inzet van Jorik Mijnhijmer te keren, vervolgens schampte een vlammend afstandsschot van Jefry Dijkstra de bovenkant van de lat en even later kopte Ruben de Jager een corner bijna binnen.

Schot Jefry Dijkstra schampt de lat.

In de 64e minuut werd Dijkstra, op weg naar het vijandelijke doel, gehaakt door Timo Lijbers, die in de eerste helft al geel had gehad. Scheidsrechter Pieter van Veelen kon weinig anders doen dan nogmaals geel geven, waardoor Goes met tien man verder moest en Kloetinge de druk nog verder kon opvoeren.

Rood voor Timo Lijbers.

Jefry Dijkstra, die sterk speelde, was vijf minuten later dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal, na een geweldige voorzet van Jorik Mijnhijmer, werd door Matthew Lentink ternauwernood over getikt.

Jefry Dijkstra kopt bijna raak.

Het duurde uiteindelijk tot de 81e minuut voordat Goes bezweek. Tim de Winter wist een ingooi van Jesse van der Linden niet goed weg te werken. De bal belandde voor de voeten van Jorik Mijnhijmer. Zijn inzet werd door Mitchell de Nooijer nog licht van richting veranderd, waardoor Matthew Lentink kansloos was: 1-0.

1-0 Jorik Mijnhijmer.
(foto: Ron Quinten)
(foto: Ron Quinten)

De wedstrijd leek daarna gespeeld. Kloetinge was eerder bij de 2-0 dan dat Goes nog wat kon terugdoen. De zege kwam dus niet meer in gevaar en Milan Zabicki, die volgende week zijn 18e verjaardag viert, hield opnieuw zijn doel schoon. Aan de overzijde was Jesse van der Linden in de slotfase zelfs nog dicht bij een doelpunt. Zijn solo stuitte op Lentink.

Bijna 2-0 door Jesse van der Linden.

De taferelen na afloop deden denken aan die in mei, na het binnenhalen van de titel. Ook al gaat het ‘maar’ om drie punten, de overwinning betekent meer dan dat. Kloetinge, nog altijd ongeslagen, bewees vanavond dat het met de besten meekan in de vierde divisie, dat het regeert in de regio en dat het de best mogelijke reclame voor het Zeeuwse amateurvoetbal biedt.

Jeroen de Jonge en Joep Zoeteweij vieren de zege (foto: Ron Quinten)
Jurriaan van Poelje (foto: Ron Quinten)

Kloetinge-Goes 1-0 (0-0). Scheidsrechter: Pieter van Veelen. Scoreverloop: 81. Jorik Mijnhijmer 1-0. Rode kaart (2x geel): 64. Timo Lijbers (Goes). Gele kaart Kloetinge: Roy Mulder.
Opstelling Kloetinge: Milan Zabicki; Klaas van Hecke, Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jesse van der Linden; Valentijn van Keulen (75. Kyle Doesburg), Reguillo Vandepitte, Roy Mulder; Jefry Dijkstra (89. Gianni Vandepitte), Ruben de Jager, Jorik Mijnhijmer.
Opstelling Goes: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Dangelo Martien (61. Reza Maipauw); Steven Smulder (54. Ryleigh Doesburg, 86. Francis Kabwe Manengela), Timo Lijbers, Tim de Winter (86. Claude de Smit); Mitchell de Nooijer, Erwin Franse, Daniël Wissel.

(foto: Ron Quinten)