Superstart bezorgt Kloetinge plek in de top-3

Ruben de Jager schiet de 2-0 binnen (foto: Ron Quinten).

Zeker na de spectaculaire zege op ARC vorige week (5-3) was Jodan Boys met vertrouwen afgereisd naar Kloetinge. Maar de wedstrijd was nauwelijks begonnen, of de bezoekers keken al tegen een achterstand aan.

De doelpuntenmaker? Ruben de Jager uiteraard. Een kwartier later zorgde hij ook voor de 2-0. Deze superstart bezorgde Kloetinge vanmiddag de volle drie punten. En de derde plaats op de ranglijst.

De thuisploeg begon aan de wedstrijd met bijna dezelfde elf als vorige week bij Smitshoek. Alleen Jesse van der Linden moest plaatsmaken, omdat trainer Jurriaan van Poelje achterin voor Jeffrey Theunisse koos en aanvoerder Roy Mulder terugkeerde na een schorsing van één wedstrijd. Jeremy Hubregtse en Valentijn van Keulen startten opnieuw in de basis.

Voortvarend

Kloetinge begon voortvarend aan het duel en werd daarvoor meteen beloond. Jeffrey Theunisse bereikte met een fraaie pass Jefry Dijkstra. Hij legde terug op Reguillo Vandepitte, die de bal de zestien instuurde. Daar kwam Ruben de Jager goed voor zijn man en zorgde voor de 1-0.

1-0 Ruben de Jager (video: Joep Zoeteweij).

Een kwartier later stond zelfs de 2-0 op het scorebord. Ditmaal begon De Jager halverwege het veld aan een opmars, merkte dat hij nauwelijks werd aangepakt door de Jodan Boys-defensie, stoomde door richting de goal en rondde bekeken af. Zijn zevende treffer al van dit seizoen, in slechts zes wedstrijden. Daarmee is De Jager, samen met Rick Wils van Jodan Boys, topscorer van de vierde divisie.

2-0 Ruben de Jager (video: Joep Zoeteweij).

Na het sterke begin lukte het Kloetinge niet om de wedstrijd in het slot te gooien. Jodan Boys kon vlak voor rust zelf de aansluitingstreffer maken, via een penalty van Kevin de Vries. In eerste instantie stopte Mitchell Braafhart, die zijn honderdste wedstrijd voor Kloetinge keepte, de strafschop. Maar omdat er te vroeg was ingelopen, kreeg De Vries een herkansing. Dat buitenkansje benutte hij wel.

Na rust zette Jodan Boys nog een tandje bij en ging meteen vol op zoek naar de gelijkmaker. Mitchell Braafhart wist die tot twee keer toe ternauwernood te voorkomen. Kloetinge moest het vooral hebben van de omschakeling, maar Jodan Boys-sluitpost Luuk Brand hield zijn ploeg op de been. Ook een vrije trap van Jorik Mijnhijmer tikte hij uit de bovenhoek.

Jeremy Hubregtse aan de bal.

Uiteindelijk bleef het 2-1, waardoor Kloetinge weer eens drie punten kon koesteren. Door het verlies van WNC schuift de ploeg door naar de derde plaats op de ranglijst, één punt achter koploper Odin’59 (dat verloor van Nieuwenhoorn) en op gelijke hoogte met Goes.

Al zes duels ongeslagen

Inmiddels is Kloetinge al zes duels in de vierde divisie ongeslagen. Zo’n openingsreeks heeft de club nog niet eerder op dit niveau neergezet. In de hoofdklasse lukte het nog nooit om in het begin van de competitie langer dan drie duels zonder verlies te blijven.

In de eerste klasse bleef Kloetinge in het seizoen 2009/2010 de eerste acht wedstrijden ongeslagen. Het record van de afgelopen vijftig jaar dateert van het seizoen 1981/1982, toen het vijftien duels duurde voordat Kloetinge tegen de eerste nederlaag aanliep.

SeizoenAantal duels op rij ongeslagenKlasse
1981/198215Derde klasse
1993/199412Tweede klasse
1991/199210Tweede klasse
1986/198710Derde klasse
1977/197810Derde klasse
2009/20108Eerste klasse
1983/19848Derde klasse
2019/20207Eerste klasse
2022/20236Vierde divisie
1997/19986Eerste klasse
1989/19906Derde klasse

Kloetinge-Jodan Boys: 2-1 (2-1). Scheidsrechter: Max Broekhuizen. Scoreverloop: 2. Ruben de Jager 1-0, 16. Ruben de Jager 2-0, 43. Kevin de Vries 2-1 (penalty).
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jeremy Hubregtse (66. Klaas van Hecke), Koen Plank, Jeroen de Jonge, Jeffrey Theunisse; Valentijn van Keulen (61. Kyle Doesburg), Roy Mulder, Reguillo Vandepitte; Jefry Dijkstra (88. Thomas de Rijke), Ruben de Jager (88. Jesse van der Linden), Jorik Mijnhijmer.