Oude bekenden treffen elkaar eindelijk weer

Het eerste van Achilles Veen (foto: achillesveen.nl).

Groen-wit versus groen-wit, zaterdagmiddag op sportpark De Hanen Weide in Veen. Een wedstrijd tussen Kloetinge en Achilles Veen heeft op een of andere manier een speciale lading. En dat is niet alleen omdat beide ploegen precies hetzelfde tenue hebben.

Er is geen club buiten Zeeland waartegen de Kloetingse hoofdmacht vaker heeft gespeeld dan Achilles Veen. Sinds eind jaren tachtig troffen de twee elkaar in competitieverband maar liefst dertig keer. Vooral in de jaren negentig gold Achilles Veen als een Angstgegner. Kloetinge wist er in die periode maar zelden van te winnen.

Stabiele hoofdklasser

Tussen 1998 en 2012 was Kloetinge juist dominant en verloor van de vijftien onderlinge duels er slechts drie. De laatste drie ontmoetingen, in 2013 en 2014, eindigden echter weer in winst voor Achilles. Nu staan de twee voor het eerst sinds ruim 8,5 jaar weer tegenover elkaar. De thuisploeg is al ruim tien jaar een stabiele hoofdklasser, terwijl Kloetinge voor het eerst sinds zeven jaar terug is op dat niveau.

Achilles staat voorlopig twaalfde op de ranglijst. Dat had trainer Dennis van der Steen (ex-Spijkenisse), de opvolger van de Zeeuw John Karelse, zich ongetwijfeld anders voorgesteld. Want de ploeg is ambitieus en heeft zich afgelopen zomer flink versterkt met spelers uit vooral de derde divisie. Dat betaalt zich nog niet uit, al kreeg Achilles de afgelopen wedstrijden niet altijd loon naar werken. Vooral een echte goalgetter wordt tot nu toe gemist.

Mooie voetbalmiddag

Een thuisploeg die dringend behoefte heeft aan drie punten tegen een ploeg die op z’n minst ongeslagen wil blijven en stiekem loert op de koppositie… Dat belooft een mooie, spannende voetbalmiddag te worden.